Alla inlägg under mars 2009

Av Lena - 10 mars 2009 20:29

Nu är jag riktigt trött på detta väder med vatten, snö och is. Tänk att få ge sig ut att spåra eller apportera på barmark. Idag lyckades jag hitta ett skogsparti med barmark på 10 kvadratmeter. Helt underbart! Längtar även efter vattenapporteringen för att få lite variation på träningen. Men, det är väl kanske bäst att isen får försvinna först. Solen lyste i alla fall i c:a två minuter idag, så vi kanske går åt rätt håll.

     På tisdagseftermiddagarna är det apporteringsträning med Jessica o Vexa (flattik) och Pernilla o Doris (tollare). Det har vi hållt på med ett bra tag nu. Tyvärr börjar det kännas lite motigt och enahanda med apporteringen, men Daffy älskar det och vi har väldigt trevligt på våra träffar. Tyvärr älskar Daffy även dummisar, i synnerhet andras, så det blir gärna lite strul på söket när han nonchalerar mina för att leta efter andras. Tack och lov att det är vilt på jaktproven! Vi gjorde också några markeringar och dirigeringar som faktiskt gick ganska skapligt. Ni skulle se Vexas dirigeringar som verkligen är en fröjd för ögat och örat. Doris börjar också bli jätteduktig och tar för sig mer och mer.

     Till helgen ärdet domarkonferens på lördag och på söndag ska vi träffa Daffys dotter Svea i Karlstad och gå på SSRKs årsmöte. VI hörs!

    

         

Av Lena - 8 mars 2009 15:10

Grabbarna är arbetsklädda.


Helgens träning blev uppletande, både lördag och söndag. Och, vi fick faktiskt hjälp av husse, vilket inte är så vanligt, fast egentligen tycker han att det är ganska roligt. På somrarna brukar han få vara dummykastare från gummibåten.

     Daffy är otroligt duktig på detta. Hittar grejerna snabbt, kommer in direkt och har ett relativt högt tempo. Varför ska då dummysöken bli så komplicerade? Daffy är ju dummygalen och fortsätter alltså att söka med dummyn i mun. Det kan ju finnas någon annans dummy, någon som är godare än våra. Det fungerar bättre med fåglar. Daffy fick som vanligt några dirigeringar också.

     Dino, som kanske kanske ska tävla Högre nu i vår börjar också att bli ganska duktig på uppletandet. Högt tempo och kommer numera in direkt med grejerna. Det gick bättre i lördags när Daffy fick gå ut först. Då blev han riktigt taggad den lille svarte. Vi hörs!

    

Av Lena - 6 mars 2009 21:15

Promenad och träning med Gunilla och Kiwi på eftermiddagen. Inget vidare väder, men som sagt var så finns det ju inget dåligt väder utan bara dåliga kläder. Både Daffy och Dino fick träna lite lydnad. Dinos sättanden och lägganden gick något bättre idag. Han kröp t.o.m en bit trots att planen var lika blöt idag. Daffy var glad och sprallig som vanligt. Eftersom det var ett tag sedan han tränade lydnad uppför han sig som en vilde på plan. Gunilla hade som vanligt kameran med sig och fick verkligen några kanonbilder på grabbarna. Tack Gunilla! Efter promenad och träning gick vi in och värmde oss i stugan med kaffe och semlor. Vi hörs!

Av Lena - 5 mars 2009 23:00

Nej, jag har inte skaffat valp, utan träningsplanen vid våran klubb har återgått till sitt ursprungsskick, d.v.s att vara dyngblöt. Vi har ju blivit bortskämda med att den varit frusen en längre tid, men nu verkar det vara slut med det. I alla fall så hade Kelpieherren Dino ingen som helst lust att vare sig sitta eller ligga i blötan, allra minst krypa. Vi åkte till klubben en sväng i eftermiddags för att träna framåtsändande, men det blev alltså mest sitt- och liggträning. Faktiskt gick framåtsändandet ganska bra eftersom Dino inte gillar att springa så fort när det plaskar kring tassarna. Han har lite svårt med avståndet mellan oss och hur långt 15 meter egentligen är. Daffy fick ett antal dirigeringar på promenaden i stället.

     I kväll var det dags för en ny träff med Lydnadsdomarutbildningen som jag och Kjell är ledare för. Vi var på Hammarö BK. Det var lika trevligt och kul som vanligt med långa diskussioner. Vi hade tre visningsekipage som gjorde ett jättefint jobb, men tyvärr var även deras lydnadsplan en dyngåker, så det blev problem med sättanden och lägganden här också. Det är tuffa ekipage som ställer upp och blir bedömda och kritiserade av domare och aspiranter. Hoppas de offar sig igen!

     Godingen på bilden ovan är 3 veckor gammal. Enligt uppgift från kennel Wood and Water finns några otingade valpar kvar, både hane och tik. Se adress på hemsidan. Har inte lärt mig att länka härifrån än. Vi hörs!

Av Lena - 4 mars 2009 20:17

Fallit var? Jo, till bloggandet. Egentligen är jag inte speciellt förtjust i att utelämna mig själv, men eftersom det här till största delen kommer att handla om hundar så är jag beredd att testa ett tag. Vi får se hur det går!

     Eftersom detta bara är ett testinlägg så vill jag gärna testa att  lägga in en bild och vad passar bättre då än en bild på Daffys valpar som fyller tre veckor idag.  (På bilden är de bara två veckor). Vi hörs!

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards