Direktlänk till inlägg 6 maj 2009

Diverse träning

Av Lena - 6 maj 2009 08:15

Igår kväll var i i Karlskoga på deras träningskväll och som vanligt var det väldigt trevligt. Fick hjälp av Lena B med Dinos framåtsändande, så i kväll blir det Mariebergs äppellund för träning. Eftersom vi står stilla i momentet så var det bra att få lite nya infallsvinklar.

     Dino har också varit billig ett tag för i fredags var vi och spårade med Annelie G i Sättra och Dino fick typ två st appellspår med upptag. Det första fixade han, men uppförde sig underligt och ett bakspår först. Det andra tog han åt rätt håll, men tveksamt och på slutet gick han av spåret!! Första gången det händer förutom en gång då det var synliga svampplockare i området. Jag blev helt knäckt och för att förstärka det hela ytterligare så gjorde han ett värdelöst uppletande. Han som brukar springa runt som en galning. Han gick som fjärde hund och satt i bilen och såg allt!! (Daffy, Jack, Micka o Dino) Det enda jag kom på efteråt var att en annan hanhund varit i rutan (Jack). Dino som bara får gå efter tikar. Dino får ju ofta göra ett uppletande efter söket vid apporteringen och jag tränar ju bara med tikägare. Så nu efterlyser jag en eller flera villiga hanhundar som är med och vallar av och/eller kör före Dino.

     Hur gick det med spåret då? Jo, jag var ute i måndags och då gick det precis som vanligt med konstant drag i linan. I fredags hade jag kopplat om linan så den låg under honom för att han ska gå saktare så klumpiga jag kan hänga med. Förmodligen (Förhoppningsvis) var detta mycket irriterande för honom. Nu inser jag att det är bättre att han får gå som vanligt, d.v.s med konstant drag i linan.

     Har Daffy fått göra något då? Jo då det har han. Igår apporterade vi som vanligt med Jessica och hennes hundar, men Daffy fick inte göra något. Han fick bara vara passiv. Det är ju det han behöver. Så länge han är i koppel är det inga problem, men vid flattjejernas sök var han ju lös och då börjar han direkt att bli lite orolig. Det är väl så här vi får fortsätta nu och apportera får han göra när vi är ensamma. Tilläggas bör att Daffy är helt tyst under passiviteten, men som sagt var orolig. Detta har inte jag kunnat läsa riktigt tidigare. Men, som Ulla skrev i kommentarerna till förra inlägget så blir förväntningarna så stora när det är fler hundar. Om vi till det lägger skott och hela provsituationen så är kaosen total.

     Jag återgår till lydnaden med Daffy nu. Har förresten redan börjat. Ikväll kör vi rutan och apportdirigering!!! (lite lättare på 10 meters avstånd). / See you!

 
 
Ingen bild

Lillemor Krollie Shikka

6 maj 2009 14:14

Glömde ju i måndags att fråga dig om hur det gått under helgen, har nu läst det o jag förstår om du lägger ner det för ett tag i allafall?? Inte lätt att vara kille o ha tjusiga tjejer o liv o rörelse omkring sig när man heter Daffy.
Som jag förstått har han varit riktigt duktig på alla delarna i jaktprov men verkar inte fixa allt på en gång.
Ser fram emot att se er på lydnadsplanen igen.
En extrakram till Daffy

 
Madde och Svea

Madde och Svea

7 maj 2009 20:48

Jag hoppas verkligen att jag kan vara med på funktionsbeskrivningen ändå. Ska kolla med Anneli.
Ha det.....Madde

http://www.sveassida.zoomin.se

 
Madde och Svea

Madde och Svea

8 maj 2009 08:41

Hej igen.
Startar sist på funktionsbeskrivningen, så då löser det sig där....
Madde

http://www.sveassida.zoomin.se

 
Gunilla & Kiwi

Gunilla & Kiwi

8 maj 2009 10:00

Halloj!
Sugen på nån lydnadsträning i helgen ?????

http://web.telia.com/~u65206646

 
Gunilla & Kiwi

Gunilla & Kiwi

10 maj 2009 16:51

Hej på er!
Nu har jag lagt in en bild på den tilltänkta husvagnstypen,den är väl lite söt, eller?????

http://web.telia.com/~u65206646

 
Gunilla & Kiwi

Gunilla & Kiwi

10 maj 2009 18:48

Det ska vi nog kunna hjälpa till med. Vet ju inte om uppletande funkar med mig o Nisse, men det viktigaste är väl att han sprunigt runt med "han dofter" i rutan. Jag vill ju få lite hjälp med SM-träning istället om det är ok.

http://web.telia.com/~u65206646

 
Lena & Gubben

Lena & Gubben

11 maj 2009 15:02

Hej,Hej !

Hoppas allt är bra med dig & hundarna.Ska du leda hejarklacken på SM åt Gunilla & Lillemor m.m ?? Heja från mig också.
Hoppas vi stöter på varandra på någon tävling framöver.
Ha de bäst / Kram från oss

http://www.vallgubben.se

 
Jessica & Vexa

Jessica & Vexa

12 maj 2009 09:29

Hallå!

Jo vi får väl prova på med lydnaden å se om det är något för oss. Som sagt annars så är ju viltspåren väldigt mkt roligare oxå!

Men vi kan ju höras av lite längre fram för lite apportering.

Ha de bra!

http://wikstrand.bloggagratis.se

 
Madde och Svea

Madde och Svea

12 maj 2009 20:19

Hej,hej
Ja du Sunne träningen är en lång historia. Men jag kan säga att det var mer popcorn i skallen än nått annat. Markeringarna gick väl rätt hyfsat om hon slapp hämta dom i närheten av de andra hundarna?? Sen var det så klart massor av underbara piss fläckar att stanna och drömma vid.......då hade hon vid detta laget glömt bort vad hon skulle göra och kunde inte förstå vad matte gjorde långt borta i andra änden av myren....Svea passade naturligt vis på att ta sig en liten egen promenad och utforska omgivningarna.

Har du bestämt hur du ska göra på jaktprovet? Ställ upp i NKl om du är osäker på ÖKl. Vi ordnar med ett byte...Då blir det ett prov han fixar i en provsituation....Eller känns det tråkig??

Vi får återupta jaktträningen efter löpet. Då kommer vi ut till ditt tjärn...

Ha det Madde

http://www.sveassida.zoomin.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 13 december 2013 11:42

Jag ser att den här bloggen fortfarande har besökare och det är inte meningen. Sedan april har jag och grabbarna en ny hemsida med blogg som Ni hittar på  www.daffyodino.wordpress.com I och med att jag lade ner den gamla hemsidan så tänkte jag inte p...

Av Lena - 21 april 2013 07:38

Tävlade Rally med Daffy igår på hemmaplan och det blev inget lysande resultat, men han klarade sig. Som vanligt numera så fick jag 10-poängsavdrag som jag inte vet orsaken till. Det ena var på "tre steg bakåt" med hunden på höger sida där det står at...

Av Lena - 4 april 2013 08:25


                               GRATTIS LILLA DINO PÅ DIN 8-ÅRSDAG!     Ja, nog går tiden fort alltid, 8 år redan. För inte så länge sedan var du en liten svart busvalp och nu är du inte valp längre utan bara busig. Som vanligt blir det prome...

Av Lena - 21 mars 2013 11:40

Vart tog den globala uppvärmningen vägen? Den finns inte här i närheten i alla fall. Svinkallt på nätterna, kallt på dagarna och till helgen ska det visst bli kallare... Den lilla snö vi har (c:a 15cm på appellplan) blir vi tydligen inte av med. Inge...

Av Lena - 13 mars 2013 06:30


GRATTIS PÅ 10-ÅRSDAGEN ÄLSKADE DAFFY!!!!!     Lite grå har du blivit, men för övrigt helfräsch! Du är lika pigg, glad och full i bus som du alltid har varit. Hoppas du får en bra födelsedag! / Matte   ...

Ovido - Quiz & Flashcards