Direktlänk till inlägg 28 augusti 2010

Redan höst?

Av Lena - 28 augusti 2010 08:11

Då går allt sin gilla gång igen. Skolan har hållit på i nästan två veckor, Camilla har flyttat till Sunne och vi flyttade in till stan i söndags. Dino fick vara i fred förra veckan, men nu är vi igång med träning igen och det finns inte ett spår av haltning.

     I tisdags var Madde och Svea här, så Madde, jag och Gunilla körde igenom våra respektive lydnadsprogram. Det är väldigt bra att bli kommenderad ibland och Dino behöver det för han har lätt att ta till tjuvstart. Han har ju lite för bråttom ibland den grabben! Svea verkade som vanligt efter borelian. Skönt!

     Konstigt egentligen att så många hundar fått borelia i år när det varit så lite fästingar, men det är väl då man blir slarvig. Jag har nog tagit en fästing per hund ungefär. Inte ens ute i stugan har det varit några. För 5-10 år sedan kunde jag sitta varje kväll och plocka 5-10 färtingar per hund. Det kan väl inte vara så att de otäcka små krypen är på väg bort?

     Igår blev det en hel träningseftermiddag med i princip allt. Dino fick rubbet, d.v..s spår, uppletande och lydnad och Daffy fick dummyapportering och utställningsträning (sant). Efter det var vi ganska slutkörda allihop.

     Spår är ju en utmaning i bär- och svamptider. När jag hade gått ut spåret var det folk på vägen där jag hade påsläppet och det fanns parkerade bilar alldeles i närheten. Upptaget gick inte helt bra för han fotsatte bara rakt fram i rutan, så där hade förmodligen någon gått rakt in. Vi flyttade c;a 50m och då gick det bättre. Själva spåret gick i rasande tempo, helt kockrent, men med några dåliga eller obefintliga markeringar. Uppletandet var si så där. Tre saker helt OK, men det tog tid att få in den sista. Lydnaden gick ovanligt bra. Bra fotgående, inkallning och framåtsändande... I tisdags med Madde och Gunilla var framåtsändandet en katastrof, men igår gick det ovanligt bra redan på första skicket. Övrigt gick också skapligt.

     Daffy blev helt slut efter ett stort dummysök med 10 dummisar så han var inte så svår att få att stå stilla sen. Maggan,som kan det där med utställning hjälpte mig. Det där får vi träna mycket mer på. Daffy är nog lika intresserad av utställning som jag är.

    Sist, men inte minst några grattisar. Två Daffybarn har blivit certifierade räddningshundar, nämligen Gaijus och Nessie. Gaijus heter numer Tjh(r) Tomthult's Dancer Flax och Nessie Tjh(r) Vassruggens Unja Seljabrekka. Nessie ska även vara med på SM för räddningshundar.

 
 
Anne-Lie, Jack och Micka

Anne-Lie, Jack och Micka

4 september 2010 21:24

Hej!
Tack för hälsningen i gästboken! Micka verkar vara okej igen! Men det är svårt att säga säkert förrän vi kör fullt ut. Vi kanske kan spåra nån dag sen, när jag är på benen igen!
Kram, Anne-Lie, Jack och Micka

http://medlem.spray.se/goldenhundar

 
Ingen bild

Madde och Svea

5 september 2010 18:10

Hej
Visst hade Daffy helt rätt, precis som förra gången. Han är duktig den gossen....
I Sysslebäck träffade jag en halvbrorsa till Daffy (världen är bra liten ibland)samma mamma Indra, pappan var efter Joe's James Bond eller nått sånt. En härlig hane väldigt lik Daffy, lika tokig, pigg och social.
Ha det bra /Madde

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 13 december 2013 11:42

Jag ser att den här bloggen fortfarande har besökare och det är inte meningen. Sedan april har jag och grabbarna en ny hemsida med blogg som Ni hittar på  www.daffyodino.wordpress.com I och med att jag lade ner den gamla hemsidan så tänkte jag inte p...

Av Lena - 21 april 2013 07:38

Tävlade Rally med Daffy igår på hemmaplan och det blev inget lysande resultat, men han klarade sig. Som vanligt numera så fick jag 10-poängsavdrag som jag inte vet orsaken till. Det ena var på "tre steg bakåt" med hunden på höger sida där det står at...

Av Lena - 4 april 2013 08:25


                               GRATTIS LILLA DINO PÅ DIN 8-ÅRSDAG!     Ja, nog går tiden fort alltid, 8 år redan. För inte så länge sedan var du en liten svart busvalp och nu är du inte valp längre utan bara busig. Som vanligt blir det prome...

Av Lena - 21 mars 2013 11:40

Vart tog den globala uppvärmningen vägen? Den finns inte här i närheten i alla fall. Svinkallt på nätterna, kallt på dagarna och till helgen ska det visst bli kallare... Den lilla snö vi har (c:a 15cm på appellplan) blir vi tydligen inte av med. Inge...

Av Lena - 13 mars 2013 06:30


GRATTIS PÅ 10-ÅRSDAGEN ÄLSKADE DAFFY!!!!!     Lite grå har du blivit, men för övrigt helfräsch! Du är lika pigg, glad och full i bus som du alltid har varit. Hoppas du får en bra födelsedag! / Matte   ...

Skapa flashcards