Direktlänk till inlägg 14 januari 2012

Inomhusträning igen

Av Lena - 14 januari 2012 18:08

 

En sitter, en ligger och en står: En lydnadsdemonstration av Nilla, Svea och Dino i Topnotchlokalen.


Idag har jag varit på Lydnadsdomarkonferens hela dagen och jag hade sån tur att den var i Kristinehamns Ridhus, så jag tog mig dit på 5 minuter. Som alla lydnadsintresserade vet blev det ju en hel del nya regler vid årsskiftet så det fanns mycket att diskutera. Det blev en trevlig dag med många skratt och många bra spörsmål som togs upp. Vi hade både praktisk och teoretisk bedömning.

     I torsdags hade jag besök av Karlstadtjejerna, d.v.s Madde, Svea och Nilla och vi var i Topnotch lokalen i två hela timmar och för detta betlade vi 50 kr var!!!! Första timmen var även Helena och Maggan med, men den andra timmen var det bara jag och Madde. Dino var överlycklig för han fick träna en hel del. Först körde han och jag igenom treans moment själva och på slutet kommenderade Madde oss och faktiskt så börjar han göra framsteg. Fjärren är ju det värsta eftersom han har så svårt att hålla sig kvar på platsen och han flyttar sig även gärna åt sidan, inte bara framåt. Bandet runt rutan vållade också en del problem för det har vi inte använt tidigare. Men det är bara att kämpa vidare för nu kommer vi att vara mer i Topnotchlokalen som är dubbelt så stor som Hundcentrat, så det går att träna lydnad, vilket inte går så bra i det lilla Hundcentrat.

     Daffy körde som vanligt Rallylydnad, fast i torsdags koncentrerade jag mig mer på Avancerad klass. Det är 14 nya skyltar och de flesta är ganska lätta, men några är svåra och de handlar om sidbytena. Det finns tre olika skyltar för sidbyten varav en är väldigt krånglig (vi ska båda vända utåt och mötas igen och då är Daffy på andra sidan), men vi gör framsteg där också. Sen behöver jag träna på att gå mycket med honom på fel sida och göra olika moment såsom halter, snurrar etc. Det är jättekul!

     Madde tränade ettan med Lilla Nilla och studsbollen Nilla var jätteduktig och fokuserade helt på matte. Jag kommenderade Nilla i ettan och Underbara Svea i trean. Svea tycker det är sååå roligt med lydnad precis som hennes far tycker det är sååå roligt med Rallylydnad. I vår ska nog Svea fixa sitt förstapris i trean.

    Vi har fortfarande några inbokade gånger kvar i Hundcentrat som funkar bra till Rallylydnaden, men sen blir det nog Topnotchlokalen. Vi hörs!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 13 december 2013 11:42

Jag ser att den här bloggen fortfarande har besökare och det är inte meningen. Sedan april har jag och grabbarna en ny hemsida med blogg som Ni hittar på  www.daffyodino.wordpress.com I och med att jag lade ner den gamla hemsidan så tänkte jag inte p...

Av Lena - 21 april 2013 07:38

Tävlade Rally med Daffy igår på hemmaplan och det blev inget lysande resultat, men han klarade sig. Som vanligt numera så fick jag 10-poängsavdrag som jag inte vet orsaken till. Det ena var på "tre steg bakåt" med hunden på höger sida där det står at...

Av Lena - 4 april 2013 08:25


                               GRATTIS LILLA DINO PÅ DIN 8-ÅRSDAG!     Ja, nog går tiden fort alltid, 8 år redan. För inte så länge sedan var du en liten svart busvalp och nu är du inte valp längre utan bara busig. Som vanligt blir det prome...

Av Lena - 21 mars 2013 11:40

Vart tog den globala uppvärmningen vägen? Den finns inte här i närheten i alla fall. Svinkallt på nätterna, kallt på dagarna och till helgen ska det visst bli kallare... Den lilla snö vi har (c:a 15cm på appellplan) blir vi tydligen inte av med. Inge...

Av Lena - 13 mars 2013 06:30


GRATTIS PÅ 10-ÅRSDAGEN ÄLSKADE DAFFY!!!!!     Lite grå har du blivit, men för övrigt helfräsch! Du är lika pigg, glad och full i bus som du alltid har varit. Hoppas du får en bra födelsedag! / Matte   ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se