Direktlänk till inlägg 2 augusti 2012

"Min semester"

Av Lena - 2 augusti 2012 08:47

Just nu pågår det som jag kallar "min alldeles egna semester", d.v.s jag och hundarna kan göra precis som vi vill eftersom jag är ledig och husse jobbar. Dagarna fylls av diverse aktiviteter såsom lydnadsträning, rallyträning, apportering, skogspromenader, bad (för hundarna) etc. Eftersom sommaren verkar dröja så är det underbar temperatur för olika hundaktiviteter. Jag skulle väl inte ha något emot om man kunde ha ytterdörren öppen utan att frysa ihjäl. Sommaren kommer säkerligen när skolan börjar. Det har hänt förr.

     Igår var jag, grabbarna, Madde, Svea och Nilla vid Mörktjärn (vid Nicklasdamm) och tränade. Vi började med vattenarbete och som vanligt blåste det småspik ( jag gläder mig varje dag åt att inte längre vara båtägare), men vinden låg på mot land så dummisarna drev i alla fall inåt. Daffy fick först en lång enkelmarkering, sedan en lång dubbel och till slut en vattendirigering och han löste uppgifterna galant. Han har ingen aning om att han är en gammal gubbe på 9 människoår. När motivationen finns så orkar han hur mycket som helst. Svea och Nilla jobbade också på bra. Dino är ju inget vattendjur så han nöjde sig med att hämta några pinnar i vattnet.

     Därefter (efter fikat alltså) blev det ett stort sök i träskmark vilket kan vara jobbigt för en 9-åring, men han löste även det galant. Daffy och Nilla delade på ett sök och den sista blev som vanligt svår att få in så Madde fick gå med ut. Under tiden fick Dino ett uppletande i blåbärsris och senare lite lydnadsträning.

     C:a 3 gånger i veckan har vi tränat rallylydnad. Jag har gjort avanceradebanor som jag tagit från You Tube. Det är på You Tube som jag lär mig momenten i Rally. Jag är ju självlärd inom det mesta inom hunderiet. Tror inte att det finns någon mer i Värmland som kommit så långt som jag o Daffy inom rally. Till helgen har vi den tredje avanceradetävlingen på G. Om det skiter sig har jag anmält fler tävlingar. Man vet ju aldrig hur det är med löptikar eftersom de får vara med att tävla. Hanar och tikar tävlar alltså inte på samma villkor! Vi kanske inte vill ha valpar i framtiden! Är det bara tikägare som bertämmer reglerna? Är det inte normalt att en hanhund är intresserad av en löptik? Ha det bra! Vi hörs!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 13 december 2013 11:42

Jag ser att den här bloggen fortfarande har besökare och det är inte meningen. Sedan april har jag och grabbarna en ny hemsida med blogg som Ni hittar på  www.daffyodino.wordpress.com I och med att jag lade ner den gamla hemsidan så tänkte jag inte p...

Av Lena - 21 april 2013 07:38

Tävlade Rally med Daffy igår på hemmaplan och det blev inget lysande resultat, men han klarade sig. Som vanligt numera så fick jag 10-poängsavdrag som jag inte vet orsaken till. Det ena var på "tre steg bakåt" med hunden på höger sida där det står at...

Av Lena - 4 april 2013 08:25


                               GRATTIS LILLA DINO PÅ DIN 8-ÅRSDAG!     Ja, nog går tiden fort alltid, 8 år redan. För inte så länge sedan var du en liten svart busvalp och nu är du inte valp längre utan bara busig. Som vanligt blir det prome...

Av Lena - 21 mars 2013 11:40

Vart tog den globala uppvärmningen vägen? Den finns inte här i närheten i alla fall. Svinkallt på nätterna, kallt på dagarna och till helgen ska det visst bli kallare... Den lilla snö vi har (c:a 15cm på appellplan) blir vi tydligen inte av med. Inge...

Av Lena - 13 mars 2013 06:30


GRATTIS PÅ 10-ÅRSDAGEN ÄLSKADE DAFFY!!!!!     Lite grå har du blivit, men för övrigt helfräsch! Du är lika pigg, glad och full i bus som du alltid har varit. Hoppas du får en bra födelsedag! / Matte   ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se