Direktlänk till inlägg 10 november 2012

Duktig Dino

Av Lena - 10 november 2012 17:25

 

Dino har fixat 1:a priset i Lydnadsklass 3. Hurra1 Hurra! Hurra! Inte ens han bröt trenden från mina andra hundar med max två starter i trean. Visserligen på gränsen, men i alla fall... Klassvinst (5 deltagare) och 256 poäng.

     Tävlingen var i Mariestad och vi drog iväg dit i morse i 6 graders värme och mötte t.o.m solen på ditvägen. Skillnad mot igår när det var frost på backen, vilket jag i och för sig hade föredragit, men planerna var ändå ganska torra. Mariestads BK har ju så fina planer.

     Gruppmomenten gick bra med 10:or trots att det var en Boxer bredvid Dino. Han älskarju inte boxrar. Boxern gjorde inviter mot honom både under sitt och ligg, men min svarting vände bort huvudet. Duktig kille! Vi gick in med startnummer 4 och jag tyckte fria följet gick jättebra. Han var med mig utan att fjanta sig, satte sig snabbt etc. så jag blev väldigt förvånad när betyget 6 kom upp. Jag trodde domaren vänt upp och ner på betyget, men så var det inte. Luftigt och sneda sitt var kommentaren. Sättande under gång blev 8,5 utan kommentar och inkallning med stå 9,5. Dax för rutan och den här gången hade jag bestämt mig för att lägga honom i rutan och det blev betyg 7 med dk för ligg. Hopp-apport  och metallapport betyg 8 samt vittring 8,5. Samtliga med avdrag för tugg. Har jobbat stenhårt med tugg på vittringspinnen och det har givit en del resultat. När han inte tuggar får han en dutt ur baconosttuben. Mums filibaba! Tyvärr har han börjat tugga på metallen i stället. På fjärren blev det bara en 7:a med d.k på ligg och lite framåt. 8:a på helheten. Men, jag är supernöjd, kanske inte med enskilda betyg utan med helheten d.v.s att han var med mig hela tiden och inte försökte showa som har gärna vill göra. Han älskar det har med lydnaden, så nu får det bli elitträning i vinter, så får vi se hur det ser ut framöver. Jag är ju inte längre överförtjust Elitklassen, som är så full av regler så regelboken knappt går att stänga.

    Nu blir det inget tävlande förrän i februari och då med Daffy som ska debutera i Mästarklass. För övrigt har vi tränat en hel del både utomhus och inomhus. Är i Hundcentrat c:a 2 gånger i veckan och där är det varmt och torrt. Tur att det finns!

     Jag avslutar med en bild från Rom där jag sitter och filisoferar i köket hos en gammal Romare som bodde där för 2000 år sedan. Tyvärr är det bara stolen som finns kvar av hans hem. En kort, men intensiv och mycket trevlig resa tillsammans med mina arbetskamrater.

        
ANNONS
 
Madde,Svea &nilla

Madde,Svea &nilla

10 november 2012 21:00

Shit, vad är det ja läser, ett första pris! Stort grattis vad duktiga ni är. Själv har jag gett upp hoppet om nått första pris. Går så bra på träning men på tävling då skiter det sig totalt. Då flyger f-n i Nilla och hon blir som en tok, och Svea sjunger opera!! Ger snart upp!
Hoppas vi kan ses innan vintern är här.

http://sveanilla.Wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 13 december 2013 11:42

Jag ser att den här bloggen fortfarande har besökare och det är inte meningen. Sedan april har jag och grabbarna en ny hemsida med blogg som Ni hittar på  www.daffyodino.wordpress.com I och med att jag lade ner den gamla hemsidan så tänkte jag inte p...

Av Lena - 21 april 2013 07:38

Tävlade Rally med Daffy igår på hemmaplan och det blev inget lysande resultat, men han klarade sig. Som vanligt numera så fick jag 10-poängsavdrag som jag inte vet orsaken till. Det ena var på "tre steg bakåt" med hunden på höger sida där det står at...

Av Lena - 4 april 2013 08:25


                               GRATTIS LILLA DINO PÅ DIN 8-ÅRSDAG!     Ja, nog går tiden fort alltid, 8 år redan. För inte så länge sedan var du en liten svart busvalp och nu är du inte valp längre utan bara busig. Som vanligt blir det prome...

Av Lena - 21 mars 2013 11:40

Vart tog den globala uppvärmningen vägen? Den finns inte här i närheten i alla fall. Svinkallt på nätterna, kallt på dagarna och till helgen ska det visst bli kallare... Den lilla snö vi har (c:a 15cm på appellplan) blir vi tydligen inte av med. Inge...

Av Lena - 13 mars 2013 06:30


GRATTIS PÅ 10-ÅRSDAGEN ÄLSKADE DAFFY!!!!!     Lite grå har du blivit, men för övrigt helfräsch! Du är lika pigg, glad och full i bus som du alltid har varit. Hoppas du får en bra födelsedag! / Matte   ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se