Direktlänk till inlägg 19 januari 2013

På kurs med Dino

Av Lena - 19 januari 2013 11:35

Förra helgen var jag och Dino på kurs hos Lillemor i hennes nya hundhall. Ganska härligt att vara inomhus för man har ju blivit lite bortskämd  de senaste åren. Mitt största problem med att träna utomhus är egentligen vantar eftersom jag fryser så fruktansvärt om händerna. Vi var  5 ekipage på kursen och jag skriver ner lite tips här inför träning i Elit med Dino: Generellt sett ska jag kampa mer med honom. Han älskar ju att kampa (men det gör inte jag).

Gruppmomenten: De gör han mycket bra. Lugnt och sansat. Jag bör ha ett mindre hårt liggkommando. Träna att gå ut på plan med lös hund. Det är jag som är osäker.

Fritt följ: När jag har svårt att se om han sitter rakt: gå framför H och titta. Vänsterhalter: stanna o vrid in vä fot , vrid in hö. Vid framåt marsch: ha godis i bakfickan och belöna bakifån i steget. Tvärstanna och lös upp. Träna i fyrkanter med vänstersvängar och halter. Även högerfyrkant. Träna sakta marsch.

Zätat: Tänk på 0,5m och tjuvstarter. Stanna o belöna vid bra ställanden etc.

Inkallning: Ställ nära mig och utöka sen avståndet. Businkallning med leksak. Ha gärna 3 belöningar vid 3 bra saker. Kasta boll vid bra stå. Fortsätt med ny boll vid bra ligg + belöning hos mig.

Konen till appdir och rutan: Lägg leksak bakom konen. Lek med honom. Låtsasgrej bakom konen, stå komm först och sedan lek. Kan även kasta bollen. Separera skick till konen från de övriga momenten.

Rutan: Leksak och lek i rutan för att höja intresset. Eftersom rutan blivit så oinressant nu så får jag försöka med allt för att få upp intresset igen. 

Apportdirigering:gg alltid ut 3 apporter. Lägg den rätta lite närmare. Om det blir fel skrik stå. Skicka från konen.

Dirigeringsövningar: Först stå vid låtsaskon. Sen handtecken coh röst åt höger respektive vänster. Belöna efter några steg  åt rätt håll. Ställ upp några koner och försök dirigera emellan dem.

Hopp apport: Tänk på att träna att ställa upp 3m före hindret. Kasta apporten från högkant.

Vittring: Utgång och sökandet efter pinnen är bra, men inte ingången där jag står och fräser om tugget och han kommer in väldigt sakta. Träna tugget separat., Stirra framåt. Styr inte så mycket med blicken. Fräs inte.

Fjärr: Liksom de flesta andra hundar flyttar han sig lite framåt och här finns det många sätt att jobba på, men jag måsta ha något enkelt som passar mig och fastnade för en backa övning med stå, sitt och ligg för att få bakåt-tänk.

Dinos och mitt lilla läger


Här är Maddes och Sveas "läger".    

Dino coh jag tränar position

 

Vi har absolut ingen brådska med någon elitstart. Vi behöver torra planer för att det ska funka och ridhus går in med Dinopojken. Han gräver vid apporteringarna. Det gör han även i snö. Men det kan ju vara bra att få lite tips hur vi ska träna för att komma vidare. Elitklassen har förändrats en hel del sedan jag körde med Daffy för c:a 5 år sedan. Det är också stor skillade att döma och att vara tävlande.

     På tisdagarna har vi fått lyxigt värre nu i Hundcentrat när vi fått 2 timmar i stället för en timme för de har ju halva priset. i januari och februari och då blir det helt plötsligt en helt ny dimension. Vi hörs!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Carina

20 januari 2013 22:02

Bäst att skriva en kommentar så du vet att jag läser.
Kul med uppdatering på bloggen:).

 
Chromecast extension download

Chromecast extension download

6 november 2017 09:42

Chromecast is likewise an extraordinary and reasonable swap for portable PC projectors

http://www.usnetflix.ca/chromecast-extension-downl

 
IPSW for iPad

IPSW for iPad

8 november 2017 05:35

Also, a bug where some photographs seemed covered up is tended to

http://www.armsacres.com/download-ipsw-for-ios-ipa

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 13 december 2013 11:42

Jag ser att den här bloggen fortfarande har besökare och det är inte meningen. Sedan april har jag och grabbarna en ny hemsida med blogg som Ni hittar på  www.daffyodino.wordpress.com I och med att jag lade ner den gamla hemsidan så tänkte jag inte p...

Av Lena - 21 april 2013 07:38

Tävlade Rally med Daffy igår på hemmaplan och det blev inget lysande resultat, men han klarade sig. Som vanligt numera så fick jag 10-poängsavdrag som jag inte vet orsaken till. Det ena var på "tre steg bakåt" med hunden på höger sida där det står at...

Av Lena - 4 april 2013 08:25


                               GRATTIS LILLA DINO PÅ DIN 8-ÅRSDAG!     Ja, nog går tiden fort alltid, 8 år redan. För inte så länge sedan var du en liten svart busvalp och nu är du inte valp längre utan bara busig. Som vanligt blir det prome...

Av Lena - 21 mars 2013 11:40

Vart tog den globala uppvärmningen vägen? Den finns inte här i närheten i alla fall. Svinkallt på nätterna, kallt på dagarna och till helgen ska det visst bli kallare... Den lilla snö vi har (c:a 15cm på appellplan) blir vi tydligen inte av med. Inge...

Av Lena - 13 mars 2013 06:30


GRATTIS PÅ 10-ÅRSDAGEN ÄLSKADE DAFFY!!!!!     Lite grå har du blivit, men för övrigt helfräsch! Du är lika pigg, glad och full i bus som du alltid har varit. Hoppas du får en bra födelsedag! / Matte   ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se