Senaste inläggen

Av Lena - 9 april 2011 18:49

                 

                I fängelse?

Igår och idag blev det premiär med husbilen för hundarna. Vi själva gjorde ju vår premiär under hemresan från Tyskland för nästan två månader sedan. Helgens resa gick bara till Sunne för Camilla fyllde 20 år.

     Grabbarna har ett kungligt utrymme bak i bilen och där trivdes de bra när de väl förstod att det var en bil. Det är ju inte alltid så lätt att vara hund heller med alla nymodigheter! som matte och husse hittar på! Idag fick de flera härliga promenader innan vi åkte hem.

     Har varit ute på klubben ett par gånger i veckan som gått och planen börjar bli riktigt skaplig. På sina ställen är den helt OK. Har inte blivit något spår ännu, eftersom det har varit så mycket snö kvar i skogen, men det tar hårt på den nu, så i morgon kanske det blir något. Min spårkondition är inte den bästa den här tiden på året. Vi hörs!

ANNONS
Av Lena - 4 april 2011 17:10

                            Gratttis på 6-års-dagen lille Dinogubben!           


              

ANNONS
Av Lena - 27 mars 2011 15:42

Var på Karlskoga BK i fredags eftermiddag och det gick att vara på deras plan!!! Det var ju lite blött förstås, men ändå!!! Det var inte fullt med snö. Var tvungen att åka förbi vår klubb på hemvägen för att se hur långt våren kommit där, men nej det var bara en besvikelse. Där dröjer det ett tag till. Däremot hade dummyn vi tappade bort i snön i långt före jul tinat fram.

      För att återgå till Karlskoga så var vi en 6-7 stycken som tränade. De har tydligen en grupp som tränar två  gånger i veckan så jag fick hänga på. En hund i taget kördes och jag körde elitprogrammet med Dino och det gick si så där. Det var ju blött, så krypet var ingen höjdare, men han kröp i alla fall. Framåtsändandet gick bra på tredje skicket, fast i verkligheten har man ju bara två. Stegen, som vi inte tränat på ett halvår gick perfekt.

     Daffy fick avstå från träning denna dag, men han fick lite dummyträning igår istället. Igår hade borttappade dummy nr 2 tinat fram så nu har vi bara en kvar att leta efter och den är i stugan.

     Ska försöka hinna med ett spår i veckan. Har hittat ett gärde som ser ganska snötomt ut och det finns även skogspartier som är snöfria, så det borde gå att få ut några hundra meter i alla fall.

     Igår "hundsäkrade" vi husbilen och det innebär att hundarna under gång får vara i sovavdelningen i aktern med ett kraftigt nät för ingången. De kommer att älska att vara där bak, mjukt och gott och varsitt fönster. Det går ju inte gärna att ha hundarna lösa i bilen under gång. Vi hörs!

Av Lena - 20 mars 2011 13:40

  

Ja nog har man fått vårkänslor de här senaste dagarna alltid. Underbart väder, under dagtid i alla fall. Nätterna är väl onödigt kalla. Får se om det går att spåra om någon vecka, eller om vintern tar omtag igen... Onödigt med snön som kom natt till fredag. För två år sen hade vi premiärspår den 16 mars. Får se när det blir i år.

     Har nyss varit ute en sväng vid min parkering och det var jättefint där. Det vassa gruset var borta och det fanns fortfarande snö att göra inkallning och kryp på. Framåtsändandet med Dino går bäst på asfalt eftersom han inte älskar att springa på den. Det var länge sedan framåtsändandet gick så bra som idag. Ska nog fortsätta träna det på asfalt. Tempot är lagom och det blir inte alltför många stopp. Det nyavverkade skogsområdet var ännu bättre nu så det blev uppletande för Dino och dummysök för Daffy. Daffy fick också lite rallylydnad och några dirigeringar. Mycket bus blev det givetvis också. Känns bra att grabbarna får röra ordentligt på sig då och då trots all snö som fortfarande är kvar.

     Igår var jag på domarkonferens i Forshaga och det är ju alltid trevligt. De hade plogad plan där! Jag blir så avundsjuk, men den var ju isig förstås. Vi sysslade med  lite praktisk lydnadsbedömning och en massa diskussioner. För övrigt har det inte hänt mycket. Vi hörs!

Av Lena - 13 mars 2011 07:56

 på 8-årsdagen älskade Daffy!        


          


                           

Ett litet fotocollage om delar av ditt liv. Favoriten är ju vattenapportering.


Tränade med Madde, Svea och Nilla i fredags vid Gustavsvik. Det blev inte mycket till lydnad eftersom underlaget bestod av is och asfalt med vasst grus, men däremot hade skogsmaskinen gjort fina spår i skogen så vi kunde apportera där. Det blev uppletande för Dino och Svea och dummisar för Daffy och Nilla. Det var svårjobbat med alla dofter av färsk älgspillning och nynedtagen skog. Hundarna luktade inte gott efteråt. Det fick i alla fall röra ordentligt på sig.

     Camilla och Fredrik var där med hundarna igår, men de åkte därifrån för de blev jagade av en älg!!!


   

Av Lena - 9 mars 2011 15:49

Kanske dags för lite uppdatering, men här händer inte mycket. Kom tillbaka från Sälen i lördags kväll och blev givetvis besviken att inte våren kommit hit, men termperaturen har i alla fall blivit bättre, så det är ju ett steg i rätt riktning. Vad skulle vi svenskar prata om om vi inte hade vädret? I England är de visst likadana. Läste i min egen blogg att för två år sen tränade vi för fullt ute på klubben. Men det var då det!

Min Gulleplutt under träning

     Var ute vid min parkering i måndags kväll och då var underlaget fortfarande helt OK. Däremot har de "förstört" kringliggande skog genom avverkning så man knappt känner igen sig. Själva parkeringen är dock orörd. Jag har förstått att något var på gång eftersom det har funnits markeringar i snön. När jag var där kvällen innan vi åkte till Sälen blev vi mer eller mindre jagade av en skogsmaskin (kändes det som).

     Var och ögonlyste Daffy hos Wissler igår och det såg bra ut. Han börjar ju bli gammal så det vore ju inte konstigt om det blir förändringar. Annars inget nytt. Vi hörs!

Dino i snöpose.

  

Av Lena - 28 februari 2011 10:11

Det är mycket snö i Sälen nu, c:a 1 meter. Det är ju här snön ska vara och inte hemma. De kan gärna få vår snö också. Här är vårt läger vid Tandådalen, Skistars camping.

      Här är vår vinterträningsplan, Väggen (backen är brant som en vägg). Här finns en stor pistad plan för "flygande kilometern" och för grabbarna och mig givetvis.

               

Bilderna togs igår då det var lite halvmulet. Men idag är det strålande sol och så verkar det bli resten av veckan. Ett par minusgrader och strålande sol kan man ju stå ut med. Vi blir kvar här till nästa helg. Vi hörs! 

Av Lena - 19 februari 2011 07:37

Brrrr... -18 grader ute! Jag har bara en kommentar, men eftersom jag är väluppfostrad svär jag inte offentligt. Jag accepterar inte denna nya kyla som kommit. Det är lördagsmorgon nu och jag ska iväg och titta på vår lydnadstävling i ridhuset om någon timme. Han ingen aning om vilka som är med.

     I torsdagseftermiddag  var Madde, Svea o lilla Nilla här o tränade så vi var på "min" parkering. Det var ju bilar där då, men det gick bra i alla fall. Vi började med ett busrace och det blev Dino o Nilla som lekte för Daffy har ju bara ögon för sin älskade dotter Svea. Sen körde vi en hund i taget. Dino gjorde elitmomenten  och som vanligt gick en del bra och en del mindre bra. Daffy fick apportera: trippelmarkering, några dirigeringar och ett litet sök (mellan bilarna). Nilla fick också apportera fast på sin nivå. Vilket underbart litet krutpaket hon är! Svea körde 3:an. Vilken otrolig kontakt de har Madde och hon! Det är ingen risk att de tappar bort varandra. Svea tycker det är så roligt med lydnaden. De har kommit en bra bit i trean. Det är ju ett stort hopp mellan tvåan och trean så det tar tid.

Här är några fina bilder från torsdagen. Tack Madde!


  

Min vackre hundpojke som börjar bli så grå. 8 år i mars.

  

  

Lilla Nilla jagar Dino. Svea ville bara ha mitt godis, så hon kom inte med på bild.

     Igår var Gunilla och jag ute på klubben för promenad, men det var inte lätt att hitta någonstans att gå p.g.a den "&&&&&&&" snön som kom i slutet av förra veckan. Det var i alla fall första gången Dino träffade Nisse, men det gick riktigt skapligt. Det blev nästan bus. Gunilla och Micke har ju också skaffat husbil, så det kan ju vara bra om det funkar med hundarna om vi åker någonstans tillsammans. Daffy bryr sig inte om andra hanhundar, men desto mer om tikar.

     Husbilen är lackad nertill nu och det blev kononbra. Så här ser vår bil ut nu:

                                            Vi hörs!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se