Senaste inläggen

Av Lena - 13 februari 2011 08:20

Nu har vi gjort något vi aldrig gjort tidigare. Vi har varit iTyskland och köpt en husbil. Euron är ju så billigt nu så man kan göra ganska lysande affärer. Vår segelbåt ska säljas så fort det blir mer vår i lufter. Det är inte så många som ens tänker på båt nu, med -17 grader och 30cm nysnö. Husbilen ska alltså bli en ersättare för båten.  Efter 27 år med segelbåt (olika förvisso) kan det vara roligt att göra något annat. Jag är övertygad om att hundarna kommer att älska även husbillivet. Vi kommer  ju att uppsöka likartade ställen som vi gjort med båten. Det enda vi inte kommer åt är öarna. Eller jo, vi behåller ju gummibåten så visst kan vi ta oss ut till öar.

     Så här ser ekipaget ut, eller kommer att se ut, för just nu är det orange ränder längst ner, men de ska lackeras bort snarast. Det är en Burstner Ixeo 726.

                                         

     Vi lämnade Kristinehamn vid 17-tiden i torsdags. i full snöstorm. Vi var fyra i bilden. Men redan efter 10 mil blev det bättre väglag och i södra Sverige fanns det inte ens snö. Vi åkte Öresundsbron och Rödby-Puttgarden. Vi körde direkt på färjan (hade även samma röta hem) och 07.59 parkerade vi utanför Dumo Reisemobile i Dulmen 45 mil ner i Tyskland. Vi hade siktat in oss på 08.00, så där kan vi snacka om timing.

     Tyskarna är så trevliga, artiga och noggranna, så det tog många timmar innan vi kom därfifrån. Sen åkte vi norrut igen till Puttarden där vi fricampade på färjeterminalen och fick testa allt i gasolväg (värme, ugn kyl, spis) och allt funkade till slut. På morgongen hade vi -4 grader. Vi shoppade och åkte hem sedan och var hemma straxt efter 21 igår kväll. Vi hade ju med oss vinterdäck till bilen så det var inga problem när vi närmade oss Kristinehamn, för det var här den riktiga vintern började.

     Camilla och Fredrik har varit hemma hos hundarna, så de har haft det jättebra, men oj så glada de blev när vi kom hem (hundarna alltså )! Nu återstår registrering, momsbetalning och lite annat. Vi hörs!

ANNONS
Av Lena - 6 februari 2011 12:31

Det känns faktiskt som om det var mars med en sol som skiner och en massa takdropp, men så har det ju varit hela säsongen eftersom vintern började redan  den 5 november med snö och minusgrader. Då kändes det ju som december, januarit i stället.

     Har i alla fall lyckats träna på "min" parkering både igår och idag, så både jag och grabbarna är nöjda. Idag blev det även en skogspromme på en traktorväg. Jättefint! Började lite med Dinos vittring idag, eller rättare sagt steget före vittringen. Han tuggar  så infernaliskt på pinnen så vi kan överhuvudtaget inte köra momentet utan vi tränar bara med en pinne. Vi kom så långt idag att jag fick berömma honom, d.v.s han slutade att tugga en stund. jag hade samma problem med min Linus när han skulle starta trean, men det lyckades jag jobba bort . Tyvärr kommer jag inte ihåg hur jag gjorde. Dino får inte börja med vittringen förrän han slutar att tugga. Vi får se om han någonsin får börja alltså!!!

     Jag blev inte så "lärd" som jag fruktade under mina kompetensutvecklingsdagar, men det är skönt att komma bort ettt tag i alla fall. I slutet av den här veckan blir det ett Tysklandsbesök utan hundar. Vi hörs!

     Här kommer några fler bilder som Gunillla tog förra helgen:


   

Snygg-Daffy  

Bus

Är det bra så matte?  

ANNONS
Av Lena - 30 januari 2011 19:31

Vilket fint väder det har varit den här helgen! Det är ju nästan så att man får vårkänslor! Två dagar med lagom temperatur och solsken. Härligt! Härligt!

     Igår var jag och Gunilla ute och tränade vid Gustavsvik och både vädret och underlaget var jättefint. Tack Gunilla för de fina bilderna! (Det kommer fler i bloggen framöver.) Jag hade sådan tur så batteriet i min kamera tog slut. Vi kommenderade varandra, vilket ju alltid är nyttigt. Dino är ju van vid att vi är ensamma och han var väldigt störd av köttbullarna i Gunillas ficka. Matte hade ju bara korv. Vissa moment gick i alla fall bra (fritt följ, kryp, tung apport...), medan andra gick sämre (inkallning, framåtsändande...) Med Daffy tittade jag lite på fortsättningsklassen i Rallylydnad och ett moment där är att passera förbi godisskålar och det gick inte bra första gången, men sen funkade det.

     Idag har vi varit ute och gått på isen vid stugan och det var jättefint. Det skulle ha varit en bra träningsplan, men vi var visst lediga idag.

     Nu väntar en ny arbetsvecka igen och torsdag, fredag kommer jag att vara i Stockholm-Södertälje på kompetensutveckling. Tänk så lärd man ska bli!

              

Av Lena - 22 januari 2011 15:40

  

Ja, igår lyckades vi faktiskt med en liten skogspromenad i orörd terrräng som gick riktigt skapligt. Det försvann så mycket snö i tövädret förra helgen och nu var det fruset så jag sjönk inte ner alltför mycket. Idag gick det sämre, då vi fick hundarna dra iväg själva i stället. Tänk om det kunde bli mer töväder snart! Tack och lov så har mesta snön på hustaket försvunnit!

     Har precis varit ute på "min" parkering och tränat och det gick riktigt bra. Jag trodde asfalten skulle visa sig mer, men det var ett underlag av is-snö och grus vilket inte bromsade hundarna speciellt mycket. Jag hade "spikskorna" för säkerhets skull. Vid klubben börjar parkeringen bli användbar. Tänk att man ska vara så träningssugen! Kan det bero på att hundarna tycker det är så kul, kanske...?

     För övrigt händer inte mycket. Vi hörs!

Av Lena - 16 januari 2011 18:11

Lyckades med två träningar ute i Gustavsvik innan mildvädret slog till  i natt och det verkar som jag får nöja mig med det på ett tag. Men, det var i alla fall bra att vi fick köra igenom allt, utom spåret givetvis. Nu får vi väl hålla tillgodo med ispromenader eftersom det är såphalt igen. Köpte mig ett par broddar på Apoteket i förra veckan och det var helt fantastiskt.

     För övrigt är det stillestånd nu och det händer inte mycket. Vi möblerade om lite igår och ställde ner en spegel på golvet vilket grabbarna var helt fascinerade av. Daffy stod länge och speglade sig och tyckte förmodligen att han var jättesnygg (vilket han ju är också).

                

              Snygg-Daffy! / Vi hörs! 

Av Lena - 10 januari 2011 14:27

Allt är som vanligt igen, d.v.s att vi är hemma ifrån Sälen och att skolan har börjat. Det känns ganska skönt faktiskt. Om jag fick välja min semester så skulle jag inte alls välja den här årstiden. Nej, jag vill ju kunna vara ute i skog och mark för att kunna njuta av ledigheten. Som lärare har man visserligen mycket ledigt, men man kan ju inte välja sina semesterperioder. Även vädret har återgått till normaltillstånd vilket innebär plusgrader och isiga promenadvägar. Vintern kom den 5 november och stannade alltså kvar i två månader, med minusgrader och snö. Helt otroligt! Man pratar inte så mycket om den globala uppvärmingen just nu. Hoppas isen får försvinna innan nästa köldperiod börjar.

    Vi kom hem i lördags efter en för årstiden bra vecka i Sälen. Temperaturen låg konstant på 6-8 minusgrader vilket var härligt. Sen var det mulet och det snöade flera dagar, men ändå... Igår morse åkte jag ut till min kära träningsplan vid Gustavsvik och det var ingen höjdare. Isen hade efterträtt det fina snöunderlaget, så nu dröjer det innan vi kan vara där igen. Det är även grusat där nu. Så nu vet jag inte var man ska träna. Grabbarna tycker ju att det är så roligt. Förra året hade vi ju många ridhustider bokade, men i år verkar det inte som någon tagit tag i det. Ska kolla vid klubben i morgon om det går att vara på parkeringen. Vi hörs!

Av Lena - 2 januari 2011 11:42

                                  


Då var det 2011. Snacka om att åren går fort! Men det stämmer ju att tiden går fortare för varje år, i alla fall enligt det här tänkandet: För en 5-åring är ett år 1/5 av livet och för en 50-åring är det 1/50 och det säger sig ju självt att en femtedel tar längre tid än en femtiondedel, eller hur!

     Vi är uppe i Sälen och här är det helt underbart. Lagom temperatur och solen visar sig till och med. Vi kom hit i torsdags och då var det -10 när vi åkte hemifrån och här var det -4 och så har det förblivit. Temperaturen har pendlat mellan -3 och -6 grader. Det är väl c:a 70 cm snöm vilket är mycket för årstiden, fast det är visst mer nere i Småland någonstans.

     Grabbarna får härliga promenader och tänk att det luktar så gott överallt! Träning blir det lite längre fram i veckan. I dag åker de flesta hem så vi får gott om plats. Vi åker hem till helgen.

                                                 

Av Lena - 27 december 2010 17:54

på helgerna! Har lyckats genomlida julen ännu en gång med att inte göra något alls. Julen var ju i alla fall ovanligt kort i år och det har ju varit riktigt humana temperaturer. Numera tycker man ju att allt över -15 grader är helt OK. Nej då, vi har haft en riktigt behaglig julhelg med trevligt sällskap och en del uteaktiviteter. 

     Jag köpte mig en diascanner i julklapp så den har jag suttit en del med. Vi har ju mängder av diablider som numera håller på att förvandlas till digitalt format, men det kommer att ta tid. Tyvärr är ju inte bildkvalitén den bästa, men det får man ta för det är ju så roligt med alla dessa gamla bilder. Här kommer en bild av min första hund, Dino, tagen 1982 då han var c:a 1 år gammal.     

Det är inte svårt att förstå vilken typ av Golden jag gillar. Jag ser knappt skillnad på dem själv när jag ser gamla bilder.

     Glad i hågen åkte jag ut till klubben idag, men tyvärr var inte parkeringen plogad vilket jag hade hoppats, men det gick att träna lite i alla fall. Vädret var ju helt underbart, -5 grader och vindstilla.

     Tack för de fina julkorten jag fått! Här finns de nu till allmänt beskådande:  http://picasaweb.google.com/daffydin/Julkort10#

Vi hörs!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se