Senaste inläggen

Av Lena - 25 september 2010 15:52

Det är inte något bilrally jag pratar om utan Daffys rallylydnadstävling som är inställd. Verkligen synd för det hade varit trevligt att få prova på innan det blir officiellt. Men, vi kan väl träna in fler klasser över vintern. Tävlingen skulle ha varit i Karlstad den 2 okt samtlidigt som en lydnadstävling, så nu kan jag väl titta på lydnadstävlingen i stället eftersom många bekanta ska vara med. Det finns i och för sig jaktprov i Väse att titta på också. Dino är anmäld till tre elitspår i slutet av oktober och vår förhoppning är att vi kommer med på ett. Men, vid den tiden brukar det vara c:a 80 st anmälda till varje prov och vi brukar ju inte ha turen med oss.

     Vi befinner oss uppe i Sälen just nu eftersom det var dags att köra upp husvagnen för vinterns övningar. Vi kom iväg i god tid igår eftersom det var snövarning framåt kvällen. Det är inte helkul att hamna i snökaos med Saaben och 1800 kg släp. Då kan man lätt hålla sig för skratt. Men, vi klarade oss. När vi åkte hemifrån var det 16 grader varmt och soligt. När vi kom hit var det 2 grader, spöregn och halv storm. Det är den typen av väder vi brukar ha när vi kör upp vagnen. Igår eftermiddag skulle jag ta med grabbarna till "vår" skog tvärs över vägen och vad hade hänt? Jo, där hade de byggt flera nya vägar och planerat in tomter rätt över skid- och skoterspår. I vår skog!!!

      Ett stort grattis till Daffys dotter Vassruggens Unja Seljabrekka "Nessie" som kom trea på Räddningshunds-SM förra helgen. En annan Vassruggehund vann. Tomthult's Dina on Fire har blivit gödkänd i anlagsklass viltspår. Grattis!


Grabbarna slappar i vagnen efter en stärkande skogspromenad med uppletande. Dinos favvoplats är juist bordet.

  

ANNONS
Av Lena - 15 september 2010 19:55

blev vi på elitspåret i Karlskoga, till 12 ordinarie. Shit! Det innebär att vi i år kommit med på 25% av tävlingarna vi anmält, d.v.s 1 av 4. Nu finns det 3 st i slutet av oktober så vi får hålla tummarna.

ANNONS
Av Lena - 13 september 2010 21:44

Det här blev min enda bild från utställningen i Västerås i lördags, Lena och lilla Nilla som var med mig som sällskap.

     Daffy var ensam i jaktklass och han blev inte domarens favorit. Han skötte sig utmärkt och jag tror att jag gjorde det också. Jag vet inte hur länge vi stod där framför tältet, men det var i alla fall så länge att mitt godis tog slut.  Det var som om domaren bara stod och letade fel, men hade svårt att komma på dem. Han fick till slut en tvåa och det var ju inte riktigt det jag var ute efter. Men, vi får ta nya tag. Tur att jag kombinerade trippen med besök hos kennel Wood and Water och deras 7 tikar. Mina grabbar blir lite blyga med så många tjejer.

     Igår gjorde vi något riktigt roligt, nämligen rallylydnad med riktiga skyltar. Helena, som är instruktör var med och guidade mig o Maggan runt. Himmel vad besvärligt att läsa sig fram till vad man ska göra för här finns ingen tävlingsledare som talar om det. I Nybörjarklass finns det 30 olika "moment" och vi gjorde en bana med c:a 28. På tävling är det c:a 15. Jag körde Daffy tre gånger runt banan och oj vad han blev slut i huvudet! Det har jag inte sett sedan han var unghund. Vi har anmält till tävling den 2 oktober.

     Dino tränar på som vanligt och jag börjar bli mer och mer nöjd med honom. Vi får hoppas att vi kommer med på några tävlingar i oktober i alla fall.


Av Lena - 6 september 2010 20:03

 

Ja, nog är det hösten som har kommit alltid, fast jag gillar ju hösten. Härlig luft och inte så varmt. Men, det behöver ju inte regna så mycket.

    Tränar för fullt.Har anmält Dino till elitspår och det börjar faktiskt kännas att han blir mer och mer färdig för den klassen, t.o.m framåtsändandet har gått bättre på sista tiden. Kryp i blöta behöver vi träna mycket mer på, men det är ju inte alltid blött. Solen torkar upp gräset ganska snabbt. Uppletandet går skapligt och spåret kanon förutom markering av pinnarna (vilket inte är helt oviktigt).

     Tog upp rallylydnaden med Daffy igen. Karlstad BK har en tävling i oktober och jag blev väldigt sugen att prova lyckan där. Kan ju vara bra att köra någon tävling innan grenen blir officiell 1 juli nästa år. Jag är ju självlärd så vi gör förmodligen en massa fel och då är det ju bättre att göra dem nu så vi får lära av våra misstag.

     På onsdag blir det fin middag för alla SM-funktionärer i Ölme. Mums!! och till helgen är det utställning iVästerås. Jag övernattar hos Wood and Water så Lena får snygga till grabben igen och det är ju alltid roligt att få träffas. Lena behöver nog vara med och guida mig runt på utställningen för det är ju inte riktigt min grej. Helgen därpå ska jag döma elitspår i Kil, det roligaste man kan döma för det är ju det jag kan bäst. Vi hörs!

Av Lena - 28 augusti 2010 08:11

Då går allt sin gilla gång igen. Skolan har hållit på i nästan två veckor, Camilla har flyttat till Sunne och vi flyttade in till stan i söndags. Dino fick vara i fred förra veckan, men nu är vi igång med träning igen och det finns inte ett spår av haltning.

     I tisdags var Madde och Svea här, så Madde, jag och Gunilla körde igenom våra respektive lydnadsprogram. Det är väldigt bra att bli kommenderad ibland och Dino behöver det för han har lätt att ta till tjuvstart. Han har ju lite för bråttom ibland den grabben! Svea verkade som vanligt efter borelian. Skönt!

     Konstigt egentligen att så många hundar fått borelia i år när det varit så lite fästingar, men det är väl då man blir slarvig. Jag har nog tagit en fästing per hund ungefär. Inte ens ute i stugan har det varit några. För 5-10 år sedan kunde jag sitta varje kväll och plocka 5-10 färtingar per hund. Det kan väl inte vara så att de otäcka små krypen är på väg bort?

     Igår blev det en hel träningseftermiddag med i princip allt. Dino fick rubbet, d.v..s spår, uppletande och lydnad och Daffy fick dummyapportering och utställningsträning (sant). Efter det var vi ganska slutkörda allihop.

     Spår är ju en utmaning i bär- och svamptider. När jag hade gått ut spåret var det folk på vägen där jag hade påsläppet och det fanns parkerade bilar alldeles i närheten. Upptaget gick inte helt bra för han fotsatte bara rakt fram i rutan, så där hade förmodligen någon gått rakt in. Vi flyttade c;a 50m och då gick det bättre. Själva spåret gick i rasande tempo, helt kockrent, men med några dåliga eller obefintliga markeringar. Uppletandet var si så där. Tre saker helt OK, men det tog tid att få in den sista. Lydnaden gick ovanligt bra. Bra fotgående, inkallning och framåtsändande... I tisdags med Madde och Gunilla var framåtsändandet en katastrof, men igår gick det ovanligt bra redan på första skicket. Övrigt gick också skapligt.

     Daffy blev helt slut efter ett stort dummysök med 10 dummisar så han var inte så svår att få att stå stilla sen. Maggan,som kan det där med utställning hjälpte mig. Det där får vi träna mycket mer på. Daffy är nog lika intresserad av utställning som jag är.

    Sist, men inte minst några grattisar. Två Daffybarn har blivit certifierade räddningshundar, nämligen Gaijus och Nessie. Gaijus heter numer Tjh(r) Tomthult's Dancer Flax och Nessie Tjh(r) Vassruggens Unja Seljabrekka. Nessie ska även vara med på SM för räddningshundar.

Av Lena - 17 augusti 2010 21:45

I lördags kväll var vi på en liten svamppromenad och hundarna var ju med och sprang som vanligt och vi märkte inget konstigt. Vi kom hem och såg på TV någon timme och när vi skulle lägga oss så var Dino halt och gick på tre ben. Ingen förbättring på söndag morgon. Han försökte stappla fram på tre ben, men låg mest stilla. Tog telefonkontakt med veterinär som tyckte vi kunde avvakta. Ingen förbättring söndag kväll och måndag morgon, så då kontaktade jag Djursjukhuset så vi fick komma dit. De röntgade och klämde och kände men hittade ingenting. Han fick Metacam och när han kvicknade till efter sederingen igår kväll så kunde han helt plötsligt gå på fyra ben igen! Härligt! Idag har han varit bra hela dagen. Han får i alla fall ta det lugnt ett par dagar nu.

     Stackars Svea har fått borelia, men är på bättringsvägen redan. Daffy hade också borelia när han var två år, men blev botad kvickt. Det var då jag började med fästinghaslband. Har glömt att berätta att Svea har blivit uppflyttad till lägre klass spår också. Vilka meriter hon börjar få den tjejen!

Av Lena - 14 augusti 2010 17:42

Har haft några jättetrevliga dagar tillsammans med Lena o Ingvar och deras 8 Goldenhundar från kennel Wood and Water i Ramnäs. Vi har både tränat och haft trevligt på annat sätt. De kom i torsdags kväll med sin husvagn och vi "värmde upp" med ett dummysök bakom stugan. Det gick inte helt smärtfritt eftersom flera av hundarna hamnade i ett jordgetingbo och fick stick och blev väldigt irriterade. Först trodde vi att stackars Ollie hade blivit ormbiten, men så var det tack och lov inte. Lena var också snäll och förvandlade Daffy till en riktig snygging. Titta själva:

Nu ska jag fösöka hitta en lämplig utställning så jag kan ställa honom i jaktklass. Visst är han världens snyggaste! Lena fixade även klorna på båda hundarna. Camilla och jag har jobb en bra stund med Dino och Lena fixade det på c:a 30 sek.  

     Igår åkte vi till Mörktjärn vid Niklasdamm och tränade för fullt. Madde och Svea var också med. Daffy jobbade ihop med Jazza och de gjorde ett viltsök, långa dubbelmakreringar på vatten och en ganska lång vattendirigering. Daffy fixade vattenarbetet jättebra och söket också med undantag av tikarnas kissfläckar. De kan han inte slita sig ifrån, tyvärr! Daffys döttrar Svea och Mira jobbade ihop och var jätteduktiga. Vädret var väl inte det bästa, men när åskan kom var vi tack och lov placerade framför matbordet i stugvärmen.

     Lena o Ingvar åkte hem idag på förmiddagen och sedan åkte jag till skogen med grabbarna för uppletande och det skulle nog ha gått bra om det inte varit för svampplockarna som klev in i vår ruta. Det blev ett lydnadspass också. Det var bra träning för plan var ganska blöt.

     I kväll blev det svampplockning för oss också, så grabbarna fick ännu en skogspromenad och nu vankas varma mackor med kantarellstuvning. Jag plockar inte svamp eftersom jag inte ser dem, kan trampa på dem utan att se dem. Fråga Gunilla om Ni inte tror mig!

     Här har vi några bilder på mamma-pappa-barn. Daffy o Jazza med dottern Mira (1,5 år). Mira är i mitten.

    

Av Lena - 12 augusti 2010 15:22

Vi kom hemseglandes i tisdags eftermiddag i en sydvästlig vind på 10-12 m/s, så det gick undan. Då hade vi varit ute i exakt tre veckor, så vi är nöjda för den här gången. Det blev inte mycket seglat i Vänern för när vi väl kom hit så ville vi hem och inte har vädret varit det bästa heller. Efter Sjötorp låg vi en natt på Otterbäckens klubbholme, Fällholmarna, men det blåste så det kändes inte tryggt. Borta bra men hemma bäst!

     Var och körde lydnad med Dino i regnet igår kväll och det gick skapligt. Har ju blivit en lång semester i träningen nu. Just nu sitter jag och väntar på att Lena och Ingvar på kennel Wood and Water ska komma hit med alla åtta hundarna. De har sin husvagn med sig och parkerar den hos oss här i stugan, så nu blir det apportering för hela slanten. Var hemma i stan och tog ut en massa fåglar ur frysen som vi ska ha i morgon. Madde och Svea kommer också. Vi hörs!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se