Senaste inläggen

Av Lena - 18 september 2012 19:55
Länge sedan sist, men inte har det varit någon brist på händelser inte. Har varit iväg på två SM sedan jag skrev sist.  Gunilla, Micke och vovvarna också. Nu i helgen var vi på Ralllylydnads- och Tjänstehunds-SM i Tånga Hed, Vårgårda och SM för räddningshundarna slutade så här: Daffys dotter Nessie gick och tog guldet. Vilket ekipage! Farmor är såååå stolt. Nessie är från Daffys första kull med Joy.  

Jag fick även äran att träffa Daffys son Gaijus, snyggingen. En kopia av Daffy både till sätt och utseende. Gaijus kom sjua bland räddningshundarna.

 

Som om inte detta var nog till släktkalas så fanns även ett barnbarn på plats, nämligen lilla Wilda 6 månader. Här ser vi tre generationer: Nessie, lilla Wilda och morfar/pappa Daffy.

 

Allt detta var bonus, för det egentliga syftet var ju rallylydnaden och det första SMet. Sporten har ju bara varit officiell i drygt ett år. Det var kval på lördagen med 40 hundar och final på söndagen med 20 hundar. Det går ju i Mästarklass, alltså den klass Daffy är uppflyttad till och som vi håller på att träna för fullt. Det var mycket ojämn kvalité på ekipagen och vi hade definitivt inte kommit sist om i hade varit med. Men, många var riktigt bra. En del av dem har jag följt hos min instruktör som heter You Tube. Nedan ser vi en blid på lördagens bana och en Golden.

 

Nedan ser vi prispallen med Border Collien Lizzroys Roy och Caroline Svärd som guldmedaljörer. De gjorde ett felfritt lopp på söndagen. Har sett dem på You Tube och de är superduktiga.

 

Vårt husbilsläger. Det blir mörkt när kvällen kommer.

 

För tre veckor sedan var vi i Skara och tittade på Bruks-SM. Tyvärr var det 2,5km att gå mellan campingen och Axevalla travbana, men vi knatade iväg. Hade underbart väder på fredag och lördag, men regn på söndagen. På lördagen blev det inte mycket tittat på hundar, men däremot på söndagen då lydnaden gick. Här har vi en blid från zigenarlägret.

Hösten är definitivt här och vi ligger i och tränar som vanligt. Jag dömer också mycket i september. Var i Munkfors förra helgen, ska döma appellen här hemma på lördag och Elitspår i Karlskoga på söndag och nästa helg blir det Elitspår i Kil. Ha det bra ! vi hörs!

ANNONS
Av Lena - 19 augusti 2012 19:33

Ja, så kändes det nästan efter gårdagens rallytävling i Tibro. Min duktiga Daffyputt vann och skrapade ihop 93p av 100 möjliga och tvåan hade 61p. Äntligen fick han kredit för sina kvaliteter och inte massa 10-poängsavdrag som jag inte ens vet varför. I Tibro var det en svår bana, den svåraste vi haft på tävling, men en mycket bra domare som dömer efter reglerna. Daffy tycker de svårare banorna är en större utmaning!!! Nu är det färdigtävlat i Avancerad klass. Jag hade ju redan anmält den här tävlingen så jag tog den för att vi kunde hälsa på Millan och Fredrik i Skövde. Hade även anmält Karlstad nästa helg, men den avstår jag och i stället åker vi med Gunilla och Micke och kollar på Bruks-SM i Skara. Så här ser resultaten ut på SBK-tävling. Daffy och fyra brudar, varav en löptik.

1.Lena BackmanVassruggens Nattur HåbrokKristinehamn BHK93.00KvalificerandeGolden retrieverEye 
2.Margareta JakobssonBm Galaxy Av NangijalaMullsjö BK61.00 GroenendaelEye 
3.Ellen-Elisabeth LundCremecastle Hilda ZonettVara-Grästorp BHK57.00 Golden retrieverEye 
4.Grethe BlindheimLotta Des Champs Du TrefleMullsjö BK55.00 GroenendaelEye 
 Chatrine StrandliBellaÖrebro hundsällskap BK0.0, Underkänd DobermannEye 

                        


                     Domare Hildur Persdotter tar hand om Daffy vid prisutdelningen medan jag väljer pris.


Förra helgen hade vi storfrämmande på klubben av Daffys dotter Unni som tävlade Elitlydnad. Jag har inte träffat henne tidigare. Hon är från Daffys första kull med Joy. Viken otroligt duktig lydnadshund! Tyvärr missade hon något moment då, men ryktet säger att nu i helgen har hon klämt till med 296p. Jättekul! Ett stort grattis till Unni och christer!

Här är en bild på Unni och Daffy och en bara på Unni.

   


ANNONS
Av Lena - 6 augusti 2012 13:02

 

För exakt ett år sedan startade Daffy sin första nybörjartävling och nu är han uppflyttad till Mästarklass (klass 4). Han har gått klockrent min älskade Daffeputt! Inte ett enda resultat under 70p (godkändnivå)  och flera över 90p. De flesta poängavdrag har jag stått för, men igår när han gjorde sin tredje Avanceradetävling tror jag faktiskt det var han som stod för poängavdragen. Tror säger jag, för man får ju bara -10p utan motivering. I alla fall så var vi på Fagersta Kennelklubb och han skrapade ihop 77p med två 10poängsavdrag som jag inte riktigt vet varför. Det räckte i alla fall och han är därmed uppflyttad till Mästarklass. Han kom 6:a av 18.

     Det blir en hel del jobb inför nästa klass med 13 nya moment som vi ännu inte har börjat träna på för det är så mycket vändningar och snurrar åt olika håll, så jag har varit rädd för att blanda ihop dem med avancerade momenten, men idag ska vi börja träna på dem.

     Vi var på helgutflykt med husbilen, så fredagskvällen och lördagsförmiddagen tillbringade vi i Nora för att sedan åka och hälsa på Lena på Kennel Wood and Water i Ramnäs och där fick vi ju träffa Daffys underbara dotter Mira som bara blir sötare och sötare och duktigare och duktigare. På lördagseftermiddagen åkte vi till Fagersta kennelklubb där vi hittade den mest fantastiska ställplatsen, en jättestor gräsmatta framför en stor, bandvänlig sjö. Tänk så mycket vackra ställen det finns i Sverige!

     Ha det bra! Vi hörs!

Av Lena - 2 augusti 2012 08:47

Just nu pågår det som jag kallar "min alldeles egna semester", d.v.s jag och hundarna kan göra precis som vi vill eftersom jag är ledig och husse jobbar. Dagarna fylls av diverse aktiviteter såsom lydnadsträning, rallyträning, apportering, skogspromenader, bad (för hundarna) etc. Eftersom sommaren verkar dröja så är det underbar temperatur för olika hundaktiviteter. Jag skulle väl inte ha något emot om man kunde ha ytterdörren öppen utan att frysa ihjäl. Sommaren kommer säkerligen när skolan börjar. Det har hänt förr.

     Igår var jag, grabbarna, Madde, Svea och Nilla vid Mörktjärn (vid Nicklasdamm) och tränade. Vi började med vattenarbete och som vanligt blåste det småspik ( jag gläder mig varje dag åt att inte längre vara båtägare), men vinden låg på mot land så dummisarna drev i alla fall inåt. Daffy fick först en lång enkelmarkering, sedan en lång dubbel och till slut en vattendirigering och han löste uppgifterna galant. Han har ingen aning om att han är en gammal gubbe på 9 människoår. När motivationen finns så orkar han hur mycket som helst. Svea och Nilla jobbade också på bra. Dino är ju inget vattendjur så han nöjde sig med att hämta några pinnar i vattnet.

     Därefter (efter fikat alltså) blev det ett stort sök i träskmark vilket kan vara jobbigt för en 9-åring, men han löste även det galant. Daffy och Nilla delade på ett sök och den sista blev som vanligt svår att få in så Madde fick gå med ut. Under tiden fick Dino ett uppletande i blåbärsris och senare lite lydnadsträning.

     C:a 3 gånger i veckan har vi tränat rallylydnad. Jag har gjort avanceradebanor som jag tagit från You Tube. Det är på You Tube som jag lär mig momenten i Rally. Jag är ju självlärd inom det mesta inom hunderiet. Tror inte att det finns någon mer i Värmland som kommit så långt som jag o Daffy inom rally. Till helgen har vi den tredje avanceradetävlingen på G. Om det skiter sig har jag anmält fler tävlingar. Man vet ju aldrig hur det är med löptikar eftersom de får vara med att tävla. Hanar och tikar tävlar alltså inte på samma villkor! Vi kanske inte vill ha valpar i framtiden! Är det bara tikägare som bertämmer reglerna? Är det inte normalt att en hanhund är intresserad av en löptik? Ha det bra! Vi hörs!

Av Lena - 20 juli 2012 08:17

Efter Ystad fortsatte vi efter Skåne-, Blekinge- och Smålandskusten. Det är otroligt vackert efter kusterna och det finns så många fina hus som alla är i topptrim. Vi har nog haft bättre väder än de flesta för det bästa vädret har ju varit efter kusterna och i Skåne, men det har blåst något fruktansvärt. Det som gällt är att parkera bilen med dörren mot sol- och läsidan vilket inte alltid har varit lätt att kombinera.

     Vi är ju inga campingmänniskor utan föredrar s.k ställplatser som numera finns i de flesta kommuner, i synnerhet i gästhamnarna. Jag känner mig som en "alien" på en camping och förstår inte vad jag har där att göra. Dessutom ska jag betala extra för studsmattor, skrikande ungar etc. Nej, tacka vet jag en lugn och fridfull ställplats. En camping är ju också som en stad i staden, långt ifrån allt annat. Däremot har jag full förståelse för barnfamiljer om de vill bo på camping. I Tyskland där det ju finns ännu fler husbilar än här har jättefina "Wohnmobilparker" för max 10 Euro/dygn och de var t.o.m inhägnade.

     När vi lämnade ostkusten för att hälsa på Camilla o Fredrik igen blev det betydligt sämre väder och kallare. Vi var i Skövdetraken två nätter igen och var då även i Hjo. Därefter bar det iväg hemåt i onsdags och då har vi varit ute i fyra veckor minus en dag.

     Nu är det "min" semester som gäller med träning och allt vad det innebär. Har tävling om två veckor igen så det är dags att dra igång för nu har det varit två veckors ledighet från rallylydnaden, men det har ju blivit annat i stället. Daffy älskar ju fortfarande sin apportering, framför allt i vatten.

     Häe kommer en blandning av några semesterbilder.

Husbilsmys

Utanför Helenstugan i Skövde 

Daffy o matte äter glass

   


I Råbäcks hamn vid Kinnekulle (Vänern), ett riktigt smultronställe 

 

Av Lena - 7 juli 2012 18:33

Vi har hunnit med en hel del sedan jag skrev sist och framför allt så har vi ännu en kvalpoäng i avancerad klass och nu återstår alltså bara en till så är vi i Mästarklass. Han är så duktig min Daffeputt! Vi var alltså vid Ystads BK igår och i natt för det var en kvällstävling i Collieklubbens regi där igår. Det var Collie SM, fast de tog ju in andra också. En jättetävling med 150 ekipage i alla klasser. Daffy gick vid 21.15 igår kväll och fick bara ihop 81p. Men det räcker ju med 70p. Han fick ett 10poängsavdrag som jag inte vet varför och det är ju frustrerande eftersom man vill lära sig något på varje tävling. Det där med sluten bedömning är inte bra för när man gått av plan har man ingen aning om hur det har gått eller rättare sagt hur många missar som förare man gjort. Men jag är nöjd med resultatet i alla fall. Fick se Mästarklass för första gången och hunden som vann var Kalle, en Västgöraspets. Jäklar så duktig han var! Han fick ihop 100p (av 100).

 

Så här såg det ut i morse utanför husbilen. Trevlig underhållning!

     Veckan som gått har inneburit en helt ny upplevelse för mig som hundägare. För första gången har jag haft med mig hundarna utomlands (med undantag av Norge). Hundar är ju smarta djur och har ett internationellt språk till skillnad från människorna. Mina översociala hundar brydde sig inte om när folk pratade tyska med dem. De bara tittade på dem som om de vore idioter. Tyvärr behövde de inte visa sina fina pass vid nägon av gränserna.

 

Här är grabbarna och husse på båten mellan Rödby och Puttgarden. Jättekul att springa i trapporna på båten!

 

Här är grabbarna och husse vid Holstentor i Lubeck. Det luktar sååååå gott.

 

Och här är vi tillbaka i Sverige igen. I Falsterbo. 2m från havet.

     Vi kommer nog att vara ute några veckor till. Vi har haft bra väder under större delen av tiden och vi stannar kvar ett tag till i Skåne- Blekinge. Ha det bra!

Av Lena - 30 juni 2012 16:41

 

Så här såg det ut i morse efter debuten i avancerad klass i Olofström i Blekinge. Daffy och jag kom tvåa, med 92p av 100 möjliga, så jag är jättenöjd. Nu blir nästa tävling i Ystad om en knapp vecka.

     Vi har varit på husbilssemester i en dryg vecka och inte hunnit mer än till Malmö, men vi gör oss ingen brådska. Just nu står vi parkerade i Limhamns hamn med utsikt över Öresundsbron så i morgon bär det iväg till Danmark och Tyskland. Vädret har varit lite upp och ner, men till största delen har det varit skapligt, i synnerhet idag. Solen gassar och det är mellan 20 och 25 grader.

     Vi firade midsommar i Lyrestad vid Göta Kanal och sedan blev det två dagar i Skövde med Camilla och Fredrik. Därefter blev det Trollhättan, min födelsestad och sedan Falkenberg i två nätter, fast på olika ställen. Gjorde givetvis ett besök på Engelssons kläder där det blev lite nya hundkläder för min del. T.o.m husse hittade ett par byxor. Det är i Falkenberg som Lydnads och agility SM går nästa år och Gunilla har visst redan bokat platser åt oss.

     Nu får vi hoppas att vädret står sig ett tag till. Ha det bra!


Av Lena - 13 juni 2012 12:03

Nej, det är inte vi som ska delta på SM utan till helgen ska vi åka till Borlänge och titta på Lydnads- och agility SM. Ska bli trevligt att bara få titta och inte behöva jobba. Gunilla, Micke och hundarna ska med också, fast i egen husbil. Vi har många att heja på så vi hoppas på skapligt väder.

     Förrförra helgen var Daffy och jag i Karlstad och visade rallylydnad på Goldenklubben. En trevlig tillställning förutom att det blåste storm. Daffy skötte sig bra och jag hade gjort i ordning en bana som ungeför motsvarar avancerad klass, fast jag utelämnade de moment vi är osäkra på.  När vi kom dit så tog jag ut Daffy och vi skulle leta rätt på Madde och Daffy drog direkt bara åt ett håll och där satt en Goldenflicka utan matte och gissa vem det var? Jo Svea givetvis.Tänk att Daffy är så förtjust i sin dotter Svea.

   Madde och Daffy, the laughing dog.

    Till midsommar och fyra veckor framöver bär det iväg på husbilssemester. Vi börjar med Sjötorp och fortsätter sedan söderöver efter västkusten och ner till Blekinge och Skåne där jag anmält två rallylydnadstävlingar i avancerad klass. Därefter blir det en sväng genom Danmark och norra Tyskland innan det bär av hemåt igen. Vi hörs!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se