Senaste inläggen

Av Lena - 31 maj 2012 15:20

 

Här är min och grabbarnas nya bil, en Hyundai i30 kombi. Fick den i måndags och nu har den gått 8 mil. Det känns så underbart med en sprillans ny bil (inte i plånboken förstås). Tyvärr är den inte hundsäkrad ännu, för hundgallret var restnoterat och en bilhandlare kan ju knappast förstå hur viktigt det är. Jag använder ju inte bur, utan har grindar och galler i stället. Det blir rymligare så. Chevan finns kvar i familjen eftersom Millan tagit hand om vårdnaden av den.

     Förra helgen blev helt i hundens tecken, fast tyvärr inte för mina hundar. Vi hade nämligen DM för lydnads- och brukslydnadslag i lördags och söndags på vår klubb, en väldigt trevlig tillställning,  fast varmt, varmt, varmt... Men eftersom det inte var så många lag så gick det relativt snabbt. I lördags var jag TL för några lydnadsmoment och i söndags dömde jag några brukslydnadsmoment, bl.a framåtsändande, som jag alltså älskar att döma, men avskyr att träna in (i synnerhet med Dino). Lydnadslagtävlingen vanns av Hammarö BK och brukslagen av Karlskoga BK. Grattis!

     Vi avslutade långhelgen för snart två veckor sedan med att besöka min arbetskompis Marie utanför Säffle och där blev det ett riktigt hundliv med Brizzie labrador, Nellie boxer samt mina två. Här är några bilder på kvartetten:

   

På lördag ska jag och Daffy visa Rallylydnad på en aktivitet som Golden Retrieverklubben har på Karlstad BK. Hoppas han kan sköta sig. Ha det bra!

ANNONS
Av Lena - 17 maj 2012 18:26

 

Grabbarna i Åmål vid Vänerns strand för en timme sedan.


Det var länge sedan jag skrev något här i bloggen och det är väl kanske inte så konstigt eftersom det är helt "ute" att blogga och bara Facebook som gäller. Varje människa är ju unik och jag är väl unik på så sätt att jag inte är med i Facebook. Visserligen har jag varit inne och tittat i röran som råder där och är inte alls intresserad av vad folk gör just nu och om jag gillar det eller ej. Jag försöker mig på att blogga ett tag till i alla fall och ska nu göra lite uppdateringar sen sist.

     Just nu är vi ute på en fyradagars weekend med husbilen och om jag ska vara ärlig så kunde vädret vara bättre. Det är ju för kallt att sitta utomhus och då blir det väldigt trångt och instängt. Vi lyckas i alla fall att ha dörren öppen, så dogsen kan vara ute. Vi gör ett varv medsols runt Vänern i år igen och natten som gick tillbringade vi på en fin ställplats vid Kinnekulle, fast givetvis vid Vänern och i morgon blir det Ekenäs på Värmlandsnäs sydspets och på lördag blir det besök hos min arbetskompis Marie i Säffle.

     Förra lördagen hade vi vår inofficiella rallylydnadstävling med inte mindre än 55 ekipage. Allt gick jättebra och folk var nöjda. Jag skötte sekretariatet med SBK-tävling och lyckades få ut resultaten direkt, vilket givetvis gör att jag känner mig jättestolt. Grattis till Lena och Kurtan som gick och vann eftermiddagstävlingen! Kul! På eftermiddagen åkte vi till Ånnaboda med husbilen. Fint, men svinkallt! Fin promme runt Ånnabodasjön!

     Helgen före det var vi i Degerfors, även där med husbilen för jag dömde dvärgschnauzrarnas lydnad. Fick även den stora äran att döma rallylydnad, men det var för både första och sista gången. All koncentration gick åt till att komma ihåg vilket nummer momentet hade vilket inte kändes speciellt kul och som lydnadsdomare är jag inte lämplig att döma rally där man tittar på helt andra saker. 

     Nästa helg blir det hund igen med lydnads- och brukslagtävling på vår klubb. På lördagen ska jag vara tävlingsledare och på söndagen dömer jag. Vi hörs!

ANNONS
Av Lena - 2 maj 2012 17:51

 

Nej vi ska inte åka någonstans, inte ännu i alla fall. Men det är ju bra att vara förberedd för det är ju så enkelt det här med rabiesvaccin och pass för hundar numera (efter 20120101). Det är bara en rabiesspruta som gäller nu och ett pass till en sammanlgd kostnad av c:a 750 kr per hund  och detta gäller i tre år. Passet gäller givetvis hundens liv ut. Båda mina hundar är tatuerade och Dinos syntes så dåligt, så jag bestämde mig för att chippa honom och då gjorde jag det på Daffy också. Även detta var billigt, så det är inte alltid veterinärkostnader blir svindyra. De fick även sina vanliga vaccinationer, så nu är de redo att se sig om i Europa.

     I lördags var det lägre-högre spår på klubben och jag var domare. Det gick väldigt bra med sju uppflyttningar av 12 ekipage. Tyvärr var det skyttetävlingar på vår grannklubb hela dagen, så det blev skott till alla moment utom spåren. (ja en del fick nog det också). Hundarna klarade det galant, men det var ju ändå tur i oturen att det var en brukstävling vi hade där det ändå ingår skott.

     Däremot blev vi riktigt uppskrämda när det visade sig att Skytteklubben ska ha tävling även den 12 maj när vi har utställning och rallylydnadstävling. Nu är det tur att det finns bra folk och att det går att prata med varandra, så det slutade med att skytteklubben flyttar sin tävling med magnumpistoler till söndagen. Tack o lov! Nu har vi 55 anmälda till vår inofficiella rallylydnadstävling.

     Till helgen bär det av till Degerfors och Degernäs camping där jag ska döma lydnad på dvärgschnauzercupen. Helena har även bestämt att jag ska döma rallylydnaden!!!! visserligen inofficiell, men ändå... Ska visst bli riktigt skitväder i helgen. Vi hörs!


    Av Lena - 23 april 2012 11:23

 

Här står grabbarna och spanar efter tranor och svanar vid Hornborgasjön.


Det är väl dags att efterlysa våren igen. Vi vill ha tillbaka det där fina vädret vi hade för några veckor sedan! Har "sjösatt" husbilen och i helgen var vi i Skövdeområdet och hälsade på Camilla o Fredrik. På lördagen var det skapligt väder, men knappast igår. I lördags var vi vid ett stort shoppingcenter i Skövde och sedan åkte vi till Hornborgasjön och lyckades faktiskt se en del tranor på håll. De är ju jättestora, men verkar lite skygga. Svanar fanns det däremot gott om.

     Vi tillbringade natten på Mössebergs Camping i Falköping och igår blev det besök på Falbygdens Ost. Inga problem att få med mig dit, ostälskare som jag är. Vi handlade en del och åt en ostbuffé till lunch, vilket inte alls var dumt. När helgen var slut konstaterade vi att vi nog vill ha betydligt varmare nästa gång vi ska ut. Det blir så småttoch trångt när man inte kan ha dörren öppen när vi står still.

     På lördag blir det årets första dömning, nämligen lägre-högre spår här hemma. Det är alltid kul att döma spårtävlingar. Den 12 maj ska vi ha vår första rallylydnadstävling på hemmaplan, visserligen inofficiell, men ändå. I skrivande stund har vi 37 anmälda och det återstår c:a 1 vecka av anmälningstiden. Till hösten ska vi försöka oss på en officiell tävling. Ha det bra! Vi hörs!

    

Av Lena - 10 april 2012 11:12

Ett litet axplock från påsken. Grabbarna stöder Svenska skidlandslaget med Kexchokladhalsdukar (mot sin vilja). Millan har fyllt 21 år och ordnade världens finaste tårta i form av en flygel. Den var inte billig, men ett riktigt konstverk. Det är en tjej i Ölme som gör dem. Det kändes skamligt att äta den.

 


     Vi är i Sälen sedan i fredags och räknade nog med att fira påsk här och sedan ta vagnen med hem. Men, här har vintern tagit omtag med full snöstorm ute just nu och någon decimeter nysnö, så nu blir det inte lätt att få loss vagnen. Det var skapligt väder över påsken i alla fall, fast inte som det var på sportlovet med strålande sol och 7 grader varmt varje dag. Har inte blivit mycket till träning men mycket promenerande, så grabbarna är nöjda i alla fall. Jag är ju ledig den här veckan, men jag hoppas jag får tillbringa slutet av den hemma i alla fall. Vi hörs!

Av Lena - 4 april 2012 07:00

 

Tänk att Du snart har varit hos oss i 7 år. Visst går tiden fort, alltför fort när det gäller hundar! Du som är lillen i familjen, Dino, du börjar ju snart bli "vuxen", men full i bus i alla fall. Full i bus och mycket spring i benen!

     Du kommer att få en riktig present i kväll som du inte vet om än. Din "riktiga" matte kommer nämligen hem från Finland i ett par dagar. Det blir en present det! Även om du gillar mig så går inget upp mot matte Camilla. Det blir visst lite godsaker också!

     För övrigt så tränar vi ett par gånger i veckan och är ute i skogen en hel del. Allt är ju lättare nu när det är ljust på kvällarna även om det inte är så varmt längre som det var i förra veckan.  Vi har en härlig tid framför oss nu. Det blir en sista fjällresa till Sälen över påsk innan husbilen får ta över. Det har blivit kallt däruppe igen också, så vi får väl se hur snön har klarat sig. vi hörs!

Av Lena - 21 mars 2012 12:32

Helena filmade ju våra äventyr i Fagersta för en och en halv vecka sedan. Kvalitén är inte 100%ig, men det duger långt. Här finns förmiddagens tävling:

http://www.youtube.com/watch?v=xLhZ-9pvCC8

och här finns eftermiddagens:

http://www.youtube.com/watch?v=1QMRg6D9waM

     Nu dröjer det innan det blir någon mer tävling för oss. Dels behöver vi träna mycket och dels finns det ingen Avanceradklass-tävling inom rimligt avstånd förrän under sensommaren, vilket nog blir ganska lagom.

     Har ju varit vårväder på sista tiden, så det har blivit en del träning. Vår träningsplan ute vid klubben är ganska våt, så i helgen tränade vi ute vid "min" parkering vid Gustafsvik. Det var sopat och då är det helt OK att vara på asfalt. Ena dagen gjorde Gunilla och Diwann oss sällskap. Annars blir det mest tisdagar och fredagar vi tränar. Dino och jag håller fortfarande på med 3:an och det blir nog en start framöver.

Av Lena - 13 mars 2012 07:00

          

                                            GRATTIS PÅ 9-ÅRSDAGEN ÄLSKADE DAFFY!


Min duktiga, fantastiska pojke! Tänk att åren går så fort! Men tänk vad mycket du har gjort i ditt liv och att du fortfarande är pigg som en unghund!

     Som 1-åring fixade du LK 1 och appellen och som 2-åring LK 2 och lägre. Som 3-åring blev det högre och elit och du tog två CERT direkt. Samma höst blev det 1:a pris på jaktprov på första starten. Våren när du fyllde fyra upptäcktes din korsbandsskada och du var sjukskriven på våren. En promille av alla korsbandsskador behöver inte opereras och du tillhör den promillen Daffy, så du är unik på många sätt. Under sommaren fick vi träna igen och i augusti kom ditt tredje CERT och brukschampionat. I november klarade du lydnadsklass 3.

     Träning inför lydnadseliten och viltspåret tog fart och som 5-åring i maj-juni tog du två championat till. Viltspåret med tre raka ettor och lydnaden på fyra elitstarter. Min duktiga pojke! Efter detta sysslade vi väldigt mycket med apportering i olika former, vilket du älskar, men tyvärr kan du bli lite överladdad där! Något Workingtest har det också blivit med 1:a i Öppen klass.

    De sista åren blev du litet förvildad innan vi tog tag i Rallylydnaden som du älskar och där är du nu uppflyttad till Klass 3, Avancerad klass. Får se om det blir någon mästartitel där. 24 barn har du ockå varav flera har gått långt!


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se