Senaste inläggen

Av Lena - 11 mars 2012 19:33

Då har Daffy och jag klarat av ett av delmålen för 2012, d.v.s att blir klar med fortsättningklassen vilket vi fixade i Fagersta idag. Min duktiga Daffypojke om skötte sig galant och gjorde två kanonrundor, men tyvärr gjorde inte jag det.

     Snacka om att vara klantig! På förmiddagstävlingen ingick ett moment som heter sitt-ligg-sitt. Daffy sätter sig och lägger sig och jag säger sitt och går iväg innan han satt sig och då blir det -10p. På eftermiddagstävlingen var jag väldigt noga med det momentet, men klantar mig med ett frontmoment i stället som också avslutas med sitt och går iväg innan han satt sig, -10p igen. Vid momentet ligg-gå runt lade han sig inte riktigt ända ner, vilket jag såg, men struntade i och fick -10 där också. Jag börjar visst bli lite nonchalant och tror att jag kan allt om Rallylydnad, så det var rätt åt mig. I alla fall så räckte poängen till kval poäng: 88p på förmiddagen och 79p på eftermiddagen. Grattis till Maggan och Iza som hade kanonpoäng på båda (99 o 98p). Helena och Ester fick kvalpoäng på förmiddagen.

     Nu blir det träning för Avancerad Klass, men det lär dröja några månader innan vi kan starta där. Vi hörs!


P.S Vi kan faktiskt lägga ännu en titel till samlingen nu, nämligen RLDF, men efterom SKK bara kan registrera 6 titlar så tar jag inte ut de här utan spar mig till Mästartiteln om vi kommer så långt någon gång.

     Apropå titlar så har Daffy fått sin tredje variant av brukschampiontiteln. Från början blev han S SPCH som ändrades till SE SPCH och nu har det ändrats till SE SPBCH. Var Bet kommer ifrån vet jag inte, men jag gissar att det står för Bruks.

ANNONS
Av Lena - 5 mars 2012 20:04

Då var det ännu en gång slut på ledigheten och fem veckor till nästa. Visst är det tjusigt att vara lärare! Var ju i Sälen hela veckan och om det var något fel så var det för varmt och soligt. Man tröttnade helt enkelt på att vara i solen. Den enda gång jag solar är ju i vårsol och snö, annars kan det kvitta. Då sitter jag hellre i skuggan. Grabbarna är också nöjda med veckan för det blev ju många promenader och god mat. Några bra träningstillfällen hade vi också. Jag kunde t.o.m ställa ut skytar i snön för det var några cm lössnö ovanpå den pistade planen. Suveränt! Det var fint sparkföre också, så de fick springa lite i utförbackarna. Men, det var varmt, fast snön klarade sig bra för det kommer ju kyla underifrån. Men, det blev isigt.

     Var nere i Hundcentrat och tränade mellan 17 och 18 idag för de har drop-in då. Jag var helt ensam därinne, så det blev en väldigt effektiv träning. Topnotch har stängt sin inomhuslokal så där går det inte att vara längre. Daffy fick tre långa banor och Dino fick lydnadsträning. Jag måste säga att han blir mer och mer klar för trean, så det kanske blir någon start framåt sommaren. Jag kände att jag ville ha en inomhusträning till före Fagersta till helgen och den har vi fått nu, så hädanefter håller vi till utomhus i stället. Hoppas inte det är för blött bara!

ANNONS
Av Lena - 21 februari 2012 15:47

 

Dino, Diwa Daffy o Kiwi ute vid klubben i fredags.


Dino och Diwa. Dino tror alltid att Gunilla ropar på honom när hon ropar på Diwa. Då är han lydig minsann! Vi har tränat en hel del med dem på sista tiden och lilla (lilla och lilla, hon är större än Kiwi) Diwa är så söt mot pojkarna. Precis som ett litet barn vill hon vara i närheten av Daffy och med Dino springer hon gärna omkring. Vi har tränat både ute och i Topnotchlokalen. Igår kväll i stormen var vi där med Maggan o Helena också så vi byggde en ordentlig rallybana. Daffy var så sansad och duktig trots utlagda leksaker, så jag blev så nöjd. Ibland är han ju så laddad så han går på tvären.

     Vi har kommit med till Fagersta den 11 mars så det känns ju kul. Vi blir fyra st härifrån stan (jag, Maggan, Helena o Lena N). Det är ju en dubbeltävling med inte mindre än 170 starter i samma fina ridhus jag var i i december. Jag bor över hos Lena på Wood and Water, så blir det betydligt kortare att åka på morgonen.

     På fredag bär det av till Sälen igen eftersom vi har sportlov nästa vecka. Önskar lika fint väder som vi hade här idag. Vilken underbar eftermiddag: + 5 grader, strålande sol och vindstilla! Det lilla snötäcket vi haft börjar försvinna. Vi hörs!

Av Lena - 14 februari 2012 19:34

Ja, nog har vi varierande väder alltid. Idag började dagen med ett vackert snötäcke, några grader kallt och en sol som kikade fram en stund. Glada i hågen åkte vi ut till klubben på eftermiddagen och redan då hade det börjat blåsa. Vi byggde en rallybana på parkeringen eftersom det var för mycket snö på plan och vi hann väl inte mycket mer än börja förrän snön kom. Vi såg knappt skyltarna till slut. Nej, på torsdag får det bli Topnotchlokalen i stället. Varför ska vi vara ute när vi har så fina inomhuslokaler? Man blir ju lite bortkämd med att träna inomhus för det är ju ganska behagligt.

     Har faktiskt tränat ganska flitigt de senaste veckorna, 3-4 gånger på lite olika ställen: Topnotch, klubben, "min parkering" etc. Det har ju gått att träna utomhus hela vintern ända fram till nu, så man ska inte klaga. Gunilla och lilla Diwa har varit med flera gånger också. De är verkligen på G.

     Har fått tillbaka mina underbara fredagar igen. Slutade klockan 4 hela hösten och det var vidrigt. Det har jag aldrig gjort under hela min lärarkarriär. Men det gick att lägga om schemat lite så vi hinner med fredagsaktiviteterna igen, d.v.s hundträning, hundpromenad, fika med hundsnack etc.

     På söndag går anmälan till Fagersta ut, så då kanske man får veta om vi får komma dit eller ej. Än så länge ser det ljust ut. Maggan och Helena har också anmält. Återkommer med rapport. Ha det bra i snöyran!

    

Av Lena - 31 januari 2012 20:02

  

Blev sugen på lite vinterbilder, men det är ju inte så lätt att ta nu med den centimetern snö vi har i år, så jag satte in några gamla bilder. Att man aldrig kan vara nöjd! Antingen är det för mycket snö....eller för lite...det är för varmt...eller för kallt... Nu är visst kylan på G framåt helgen i alla fall. Hur ska man klara det?

     I dag gjorde vi sista träningpasset i Hundcentrat som vi hade inbokat, så nu blir det nog utomhusträning och Topnotchlokalen som gäller. Idag körde jag en halv bana med Daffy på fel sida och det gick skapligt, men det återstår mycket träning. Fast det här är ju inför Avancerad klass. Vi måste ju först fixa ytterligare två kvalpoänig i Fortsättningklass. Fagersta Bk är verkligen en aktiv klubb Nu har de lagt ut ännu en Rallylydnadstävling i mars, en dubbeltävling t.o.m Får se om vi har mycket tur den här gången så vi kommer med. Sedan behöver vi har tur med banorna också, så det inte är för roliga leksaker som ligger i momentet "åttans fretelser" eller att det gått en löptik innan... (tillåtet i Rallyöydnad).

     Har även varit några svängar till "min" parkering, men där är det för lite snö för underlaget består mest av is och grus, men "mitt" gärde är i topptrim, så där kan vi både apportera och köra uppletande och givetvis BUSA!

   

Av Lena - 22 januari 2012 10:21

 

Våra fyra "monster" under fikapaus i Sörmonskogen. Det var så mörkt igår.


Ännu en vecka till ända, men med ordentliga träningar. Det är faktiskt rätt skönt att det inte är snö och svinkallt som det har varit de två senaste vintrarna. Under veckan om gått har det blivit två inomhusträningar och två utomhus.

     I måndags var det som vanligt Hundcentrat och rallylydnad. Daffy blir väldigt uppskruvad när vi är där. Han funkar faktiskt ibättre i Topnotchlokalen där vi var i torsdags. Varför vet jag inte riktigt. I torsdags var även Madde och hundarna med. I Topnotchlokalen är det perfekt att träna "handling på höger sida" eller "högerhandling" som jag nu lärt mig att det heter och inte om jag brukar säga "gå fot på fel sida". för där kan jag gå efter väggarna eftersom han har en tendens att ploga så. Det är även bra att träna backa efter väggarna. I Avancerad är det tre steg bakåt, men utan sitt. Sätter han säg blir det nog -10p. Inte helt lätt med en gammal lydnadshund.

     Dino fick sig en ordentlig genomkörare i lydnadstrean igen och även då gick det skapligt ända till det klev in en boxer genom dörren. Dino har aldrig accepterat boxrar vare sig det är hane eller tik. Han kan inte läsa dem alls. Där tog vår träning slut för den gången.

     Igår var jag hos Madde, Svea o Nilla i Karlstad och vi apporterade: två sök, dubbelmarkeringar på linje, dirigeringar etc. stod på programmet och Dino fick ett uppletande med minidummisar. Självklart blev det en massa bus också. Har även varit nere på "mitt gärde" några gånger där det blivit uppletande. Det är bra att vara där när det är fruset, annars blir det väldigt blött.

     Även den här veckan blir det två inomhusträningar. Så bortskämd man blir! Vill knappt träna utomhus längre. Ska i alla fall åka ut till klubben i eftermiddag så får vi se vad det blir.

Av Lena - 14 januari 2012 18:08

 

En sitter, en ligger och en står: En lydnadsdemonstration av Nilla, Svea och Dino i Topnotchlokalen.


Idag har jag varit på Lydnadsdomarkonferens hela dagen och jag hade sån tur att den var i Kristinehamns Ridhus, så jag tog mig dit på 5 minuter. Som alla lydnadsintresserade vet blev det ju en hel del nya regler vid årsskiftet så det fanns mycket att diskutera. Det blev en trevlig dag med många skratt och många bra spörsmål som togs upp. Vi hade både praktisk och teoretisk bedömning.

     I torsdags hade jag besök av Karlstadtjejerna, d.v.s Madde, Svea och Nilla och vi var i Topnotch lokalen i två hela timmar och för detta betlade vi 50 kr var!!!! Första timmen var även Helena och Maggan med, men den andra timmen var det bara jag och Madde. Dino var överlycklig för han fick träna en hel del. Först körde han och jag igenom treans moment själva och på slutet kommenderade Madde oss och faktiskt så börjar han göra framsteg. Fjärren är ju det värsta eftersom han har så svårt att hålla sig kvar på platsen och han flyttar sig även gärna åt sidan, inte bara framåt. Bandet runt rutan vållade också en del problem för det har vi inte använt tidigare. Men det är bara att kämpa vidare för nu kommer vi att vara mer i Topnotchlokalen som är dubbelt så stor som Hundcentrat, så det går att träna lydnad, vilket inte går så bra i det lilla Hundcentrat.

     Daffy körde som vanligt Rallylydnad, fast i torsdags koncentrerade jag mig mer på Avancerad klass. Det är 14 nya skyltar och de flesta är ganska lätta, men några är svåra och de handlar om sidbytena. Det finns tre olika skyltar för sidbyten varav en är väldigt krånglig (vi ska båda vända utåt och mötas igen och då är Daffy på andra sidan), men vi gör framsteg där också. Sen behöver jag träna på att gå mycket med honom på fel sida och göra olika moment såsom halter, snurrar etc. Det är jättekul!

     Madde tränade ettan med Lilla Nilla och studsbollen Nilla var jätteduktig och fokuserade helt på matte. Jag kommenderade Nilla i ettan och Underbara Svea i trean. Svea tycker det är sååå roligt med lydnad precis som hennes far tycker det är sååå roligt med Rallylydnad. I vår ska nog Svea fixa sitt förstapris i trean.

    Vi har fortfarande några inbokade gånger kvar i Hundcentrat som funkar bra till Rallylydnaden, men sen blir det nog Topnotchlokalen. Vi hörs!

Av Lena - 4 januari 2012 14:45

 

Vi befinner oss i Sälen sedan i fredags och här är det som synes gott om snö och bra temperaturer. Har hört att det inte är världens bästa väder hemma. Grabbarna och jag har inte tränat något ännu, men de får gott om promenader så de är ganska nöjda ändå. Vi blir kvar här tills på lördag för på söndag ska vi skjutsa Camilla till Arlanda igen, fast den här gången ska hon inte så långt, bara till Finland, där hon ska jobba som  au-pair i 5 månader. Hon ska ha hand om två småflickor.

     Jag har ju inte satt upp nägra mål för hundarna de sista åren, men i år har jag planer igen. För Daffys del vill jag klara av både fortsättnings- och avancerad klass i rallylydnaden. Fortsättningsklass låg faktiskt med bland mina inofficiella mål för 2011, men då visste jag inte att det skulle bli så ont om tävlingar, så jag är jättenöjd med ett kvalpoäng i fortsklass. Man ska ju har 3 i varje och i år har man ju hela våren på sig också. Det hade man ju inte förra året eftersom grenen inte blev officiell förrän 1 juli. Vi fortsätter givetvis med apportering och Working-test också. För Dinos del blir det antingen lydnadsklass 3 och/eller viltspår. Viltspår är något han kommer att gilla. Vi hörs!

    

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se