Senaste inläggen

Av Lena - 27 december 2011 15:58

  

GOD FORTSÄTTNING OCH HOPPAS NI HAFT EN BRA JULHELG! 

Så här såg planen ut vid Kristinehamns BK idag. Vilket väder! Solen sken och planen var torr och fin. Härligt att gå i gräs igen. När jag går tillbaka 1 och 2 år i bloggen så hade vi 10-20 grader kallt och masor med snö hela tiden. Nu är det nästan så jag börjar tro på Global Warming. Hoppas det blir lika fint i morgon eftersom jag är ledig den här veckan.

     Idag började vi med apportering och uppletande vid andra änden av klubben och sedan fortsatte vi med Rallylydnad för Daffy och Lk 3 för Dino. Jag måste ju träna att gå fot på fel sida med Daffy och det är egentligen inga problem förutom att det är så kul så han går på tvären. Jag måste träna detta i trånga utrymmen. Dino gör faktiskt framsteg med treans moment, så vi får se om det kanske kan bli någon tävling till våren. Allt går så bra med Dino när vi är ensamma, men sen går det inte alls lika bra. Vi hörs!

ANNONS
Av Lena - 23 december 2011 12:34

 

Då är alla tillbaka igen, Millan från Australien och jag från London. Dino är helnöjd med att hans matte är hemma igen. Han är ju egentligen Camillas hund, men jag tar hand om honom. Jag vet inte om jag berättat om Dinos "hälta", men i så fall tar jag det igen. Jag tror det var i slutet av sommaren -10 som han hade "skadat" sig och började halta, men efter de där tusenlapparna för röntgen, metacam etc så blev han frisk igen. Det var då Millan flyttade till Sunne. Nästa gång hon kom hem så började han halta igen, fast på ett annat ben. Så fort hon åkte till Sunne igen så blev Dino "frisk". Så här fortgick det ett bra tag. Dino är ju en smart kille som snabbt lärde sig att man fick all uppmärksamhet om man haltade, i synnerhet från sin matte.

     Vi har haft det jättebra i London trots mycket folk och trafik. Men, det är ju alltid så mysigt att vara i England. Har inte sett många hundar eftersom engelsmännen är hundfolk, och då har man inte gärna hund i storstäder. Några ledarhundar såg jag i alla fall. Millan har varit i Australien i 3 månader utan att se en enda Kelpie. Konstigt!

     Vi är hemma en vecka nu och sedan åker vi till Sälen över nyår-trettonhelgen. däruppe verkar det inte vara värmebölja i alla fall, utan vit, fin snö. Vi hörs!ANNONS
Av Lena - 14 december 2011 21:35

                                           

Nu är det dags igen för Daffy att ta över köksbestyren medan matte åker till London och kompetensutvecklar sig. Den här gången blir det julmat han får fixa till Frågan är bara hur mycket som blir kvar till oss andra.

     Vi åker i morgon eftermiddag och kommer hem onsdagen den 21:a, samtidigt som Millan kommer hem från Australien. Vi kommer att vara i London på samma gång, men på olika flygplatser. Hon kommer till Arlanda 2,5 timmar före mig. Vi får väl se om Saaben väntar på mig eller om jag får ta tåget. Jag har köpt tågbiljett. Grabbarna o husse åker till Sälen i morgon för där har det kommit 50cm snö. Det blir härligt att rulla sig i det!

     Hade sista inomhuspasset före jul i måndags, men vi drar igång mellan jul o nyår igen. Så underbart det är att kunna träna inomhus! Vi hörs!

    


Av Lena - 11 december 2011 20:09

Ett litet axplock av bilder från gårdagen tagna med mobilen så kvaliteten är inte den bästa.


Här är vårt "basläger" vid lydnadsringen. Har just druckit glögg och ätit pepparkakor i form av Goldenhundar med ädelost. Mums! Den internationella lydnadtävlingen blev en långdragen cermoni som gick i två ringar.

 

Fick en hel del tid shopping och att se sig ikring. Den moderna hunden saknar tydligen ben och vill gärna bli dragen runt i en vagn. Här här vi tydligen en speciell hundvagn, men även vanliga barnvagnar användes.

   

Min favoritras som liten, chow-chow 

Lillemor och Shikka vid hoppet. 

Årets stora nyhet: Hundskor. Tänk Er att stå och knyta gymnastikskor på fyra tassar!

   

Lydnadslandslaget som blev guldmedaljörer i VM samt Kjell Edström som fick Bo Jonssons stipendium för sina insater inom Lydnadssporten.

   

Som vanligt blev det en lång och trevlig dag med många intryck. Vi hörs!

Av Lena - 4 december 2011 07:29

                                                  


                                                  
                            

I fredags morse fick jag meddelandet att vi trots allt kom med på eftermiddagstävlingen i Fagersta och jag blev ju jätteglad eftersom jag ändå planerat att åka till Lena o hundarna i Ranmäs. Tävlingen var i ett kanonfint ridhus och vi skramlade ihop 92p av max 100. 100p är ju alltid max i Rallylydnad. Det var lite småmissar, men inget stort, så jag är ganska nöjd ändå. Vi kom 3:a. Daffy var ju som vanligt något överladdad Tänk att han tycker detta är så roligt! Helhetsomdömet var som vanligt: "Glatt och trevligt ekipage". Nu behöver vi ha två kvalpoäng till i fortsättningklass innan vi blir uppflyttade till Avancerad. Det ser mörkt ut med tävlingar framöver.

     Fick ingen trevlig hemresa från Fagersta igår. Jag fick åka många mil i full snöstorm. På första timmen kom jag 6 mil, men sedan förbättrades väglaget successivt. Det är inte riktigt rätt årstid att tävla kanske. Fick ockå en trevlig kortweekend med Lena o hundarna. Daffys dotter Mira blir mer och mer lik sin far. Hon börjar bli riktigt duktig på apportering nu.

     På lördag bär det av till Stockholm hundmässa, Gunillas och min "husmorssemester" och den 15 till London. Ha det bra ! Vi hörs!

Av Lena - 26 november 2011 20:55

Bortlottad från båda tävlingarna i Fagersta!!! SANT! Först bortlottad från Workingtestet med Daffy och nu detta. Idag kom startlistorna ut på SBK-Tävling eftersom anmälan gick ut igår. I Fortsättningklass var det bara 15 anmälda x 2 och de tar 10 x 2 , så snacka om att ha otur! Vi som har tränat så! I Nybörjarklass var det 170 anmälda och de tar 100 så här finns det ett stort behov hos klubbarna att arrangera Rallylydnadstävlingar. Sporten är verkligen på G och med de nya lydnadsreglerna så förstår jag varför.  I morse såg jag på SMHI att det blir snö i Fagersta på lördag, men det tror jag inte på. Jag åker nog till Lena i Ramnäs i alla fall (om det inte blir snöstorm). Finns bara en sak att säga SHIT! (Jag brukar inte svära).

Av Lena - 25 november 2011 18:34

Detta borde inte kunna vara sant, men det är det faktiskt. Helt plötsligt dök det upp ännu en hundträningslokal som ligger i gamla Saltmästaren och heter Topnotch K9, http://www.topnotchk9.se/hundtjanst.html. Lokalen har funnits tidigare, men bara använts för kurser o.dyl, men sedan den 1 okt får "vanliga" hyra den. Man kan gå dit på "drop in" för 25:-/h (SANT) eller hyra den för 100:-/h. Hur billigt om helst! Här har man gått i flera vintrar och varit  sugen på inomhusträning och nu vet man knappt vad man ska välja.

     Igår var jag, Maggan och Lena där och testade för 25:- per skalle och det var väldigt positivt. Dit vill vi komma tillbaka. Lokalen är mycket större än Hundcentrats, fast med heltäckningsmatta i stället för konstgräs, men det gör inte mig något. Den var toppenbra! Vi blir ju kvar i Hundcentrat till januari i alla fall. Det är jättebra där också, men lite litet. Vi hörs!

Dino i Topnotchlokalen. Det är rallyskyltarna om ligger på golvet.

  

 

Maggan och söta Iza är startklara i Hundcentrat 

Av Lena - 20 november 2011 14:01

Äntligen har vi fått tillgång till skillnaderna mellan gamla och nya regler även om regelhäftena inte verkar vara klara än, eller som SBK själva skriver på sin hemsida: "...erfarenheten av att domare dömt efter de nya reglerna redan före årsskiftet gör att de nya reglerna tillgängliggörs sent inför nya perioden". Har man inte större tilltro till sin egen domarkår?

     Det blev inte så många nyheter som jag hade väntat mig. Vad gäller brukset så blir det tyvärr skogspinnar i Elitklass spår. Stackars alla arrangörer som ska ut i skogen och leta pinnar i lämplig storlek! Jag har ännu inte sett någon beskrivning av hur de ska se ut, men det här blir ett hästjobb för klubbarna, som om det inte redan nu är krångligt nog att arrangera en elitpårstävling och framför allt att som tävlande komma med. Förut har det sagts att pinnarna bara var ett bevis på att hunden spårat rätt, men så är det tydligen inte längre eftersom föraren inte ska ha en chans att se dem. Min klubb arrangerar inget Elitspår nästa år. Förutom detta så är det nytt i Appell att spåren ska vara icke-förarspår. Det ser jag som positivt, i synnerhet ur bedömningsssynpunkt. Som tävlande kanske jag ser det lite annorlunda. Det är ytterligare några småändringar i brukset.

     En annan stor nyhet är följande som gäller både bruks och lydnad: "Hund som i platsliggandet, utan att själv vara provocerad, lämnar sin plats och engagerar sig (exempelvislekinvit) i andra hundar ska rapporteras." Baktanken är god d.v.s att man inte ska åka ut och tävla för tidigt, men samtidigt inbjuder det ju till att aldrig tävla. Det känns som om vi inte vill ha några tävlingsekipage. Som domare är det fruktansvärt att behöva rapporera en hund som leker...

     Andra nyheter i lydnaden är apporteringen i ettan där hunden nu får ta apporten direkt samt att vid platsen går föraren bara 10m från hundarna som ligger 7m isär. I tvåan blir det en rak inkallning samt synlig förare (30m) vid platsen.  I trean försvinner ligg från inkallningen och i elit införs zätat i stället för dumrutan. I Elit är det lite fler bedömingsändringar som jag inte satt mig in i ännu. Som sagt var så är det inga jätteförändringar i reglerna! / VI hörs!

    

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se