Senaste inläggen

Av Lena - 14 november 2011 19:26

Får jag lov att presentera Sven-Göran Katt, kallad Svennis. Sven-Göran kommer från djurhemmet här i stan och han är Fredriks katt. Han flyttade med Camilla o Fredrik till Skövde i augusti och på resan dit satt han i en bur på bordet i vår husbil och hundarna som är placerade längst bak märkte ingenting. Sven-Göran  stannade inte inne så länge utan ville ut på egna äventyr. Men efter drygt 2 månaders uteliv så kom han hem till Fredrik igen. (Camilla är ju i Australien) och nu lär det dröja innan han får gå ut igen. Men han verkar rätt nöjd med att vara hemma.

På bilden härunder syns grabbarnas kompis Caesar Tax. Dino och Caesar brukar alltid busa när de träffas. Tänk att det går så bra med en del hanhundar och en del ska det morras och skällas på. Daffy är ju mer intresserad av människorna så han bryr sig inte så mycket, om det inte är en katt förstås för då blir det liv i luckan.

   

     Ja då var värmen slut för den här gången och jag förstår inte hur man ska klara sig när det blir riktigt kallt eftersom jag fryser som en hund nu redan nu. Tack o lov har det inte kommit någon snö i alla fall. Förra året kom snön den 9 november och sen låg den kvar till mars-april. Nej, den vintern vill jag inte ha någon repris på.

     Det blev aldrig något Working test för våran del eftersom de inte hörde av sig. Att man blir bortlottad på Elitspår och jaktprov det vet jag, men jag har aldrig hört talas om att men blir det på ett Working test. Men de skulle bara ta 50 ekipage och det var 50 namn i resultatlistan, så jag förutsätter att de aldrig kom tilll mitt namn. Får hoppas att det blir något till våren igen! Då borde vi ha företräde.

     I lördags kväll var det en trevlig middag i Brukshundklubbens regi. Passade jättebra i höstmörkret (o kylan.) Den 3 december bär det iväg till Fagersta och Rallylydnadstävling. Då hälsar jag ju på hos Lena på Wood and Water också. Den 10 dec blir det Stockholms Hundmässa och den 16:e står det London i almanackan (jobb), så det känns ändå att man har något att se fram emot i mörkret. Vi tränar ju i inomhushallen en gång i veckan också vilket inte känns helt fel. Vi hörs!

ANNONS
Av Lena - 30 oktober 2011 15:42

Nu påbörjar vi vecka 44 och då brukar jag ju ha lite ledigt, fast den här gången blir det bara 3 dagar, onsdag-fredag. Men man får väl vara tacksam för det lilla. Trots att det råder "värmebölja" för årstiden så är det inte speciellt härligt utomhus, inte idag i alla fall. Nu tar det väl snart slut på skogsaktiviteterna i veckorna också eftersom det börjar bli för mörkt i och med vintertiden och på helgerna jagar de. Men det brukar lösa sig. Skönt med tillgången till en inomhuslokal i alla fall. I slutet av veckan ska vi träffa Madde, Svea och Nilla för lydnad och apportering. Vet ja om de är sugna på inomhusträning, eller om de föredrar en blöt plan?

     På lördag hade jag ju anmält till ett Working Test i Karlstad men vi blev bortlottade!!!! De kan bara ta 50 ekipage. Vi står i och för sig med på en reservlista, så det är väl inte helt kört än. Det dök också upp en ny Rallylydnadstävling häromdagen i Fagersta (15,7mil) i början av december och det lät ju klart intressant. Visserligen är det i ridhus och där har vi inte tränat på ett par år, men jag har inget minne av att det var problem då. Jag tror att hundflickor luktar godare än hästskit.

     Här hemma har vi börjar riva ur badrummen (ett i taget) för kakling, så numera har jag badkar inne på mitt arbetsrum ifall jag skulle bli badsugen. Vi brukar ju ha lite upprustningarbeten på hösten.

     Daffy och Dino tycker absolut att vi ska börja med Freestyle, men det tycker inte jag, för de klarar ju av att dansa jättebra utan mig eller vad tycker Ni?


http://fuldans.se/?v=tftrtouedq - Dino

ANNONS
Av Lena - 24 oktober 2011 20:25

Nu i kväll har vi påbörjat säsongens inomhusträning på Kristinehamns Hundcenter (hemsida http://www.kristinehamnshundcenter.se/ ) och där var det varmt och gott med härligt underlag. Vi är 4 st som har bokat in fjorton timslånga pass framöver. Jag har ofta saknat en hundaktivitet under vinterns långa mörka kvällar så det här ska bli roligt.

     Vi gjorde i ordning en fortättningsbana som jag och Daffy gick tre gånger och sedan tränade jag lite moment från Avancerad klass. Det blev mest att gå på fel sida och vägen dit och därifrån. Det är flera olika vändningar som hunden ska göra för att byta sida. I morgon blir det apportering i stället för jag slutar ju lite tidigare på tisdagarna.

     Dino fick också vara med inne en stund och vi gick fot, tränade fjärr och sättande under gång. Faktiskt har jag börjat med lite rallylydnad med honom också. Får se om jag kanske fortsätter med det. Problemet med Rallylydnaden är att det finns så få tävlingar här i närheten. Man måste åka så långt och då kan man ju i princip lika gärna köra två hundar. På de tävligarna jag gjort (Linköping och Karlstad) var det en dam som hade sex (6) hundar med sig!!

     Igår var jag i Filipstad och dömde lydnad. Det är alltid trevligt att komma till Filipstads BK. Men tyvärr var det inte så många hundar, 14-15 st tror jag. Jag hade sällskap av Gunilla och lilla Diva som börjar bli riktigt världsvan (Diva alltså) nu och snart kan alla lydnadsmoment. Det var sista dömningen för i år.

Bilden tog Gunilla förra vintern. Vi hörs!

 

Av Lena - 16 oktober 2011 16:41

SBK-Tävling som SKBs nya system för tävlingar heter är ganska fantastiskt. Igår var Maggan och Helena i Eskilstuna o tävlade Rallylydnad och jag hade resultaten snabbare än de hade. När Maggan hade gått SMSade jag henne resultatet, men Helenas tog lite längre tid. Det gäller ju givetvis att arrangören lägger ut resultaten snabbt. Det här systemet gäller i år för agility och rally, men nästa år blir det även för bruks och lydnad. Helt suveränt!

     Jag tyckte det var superkrångligt när jag skulle anmäla tävlingar i somras, men då förstod jag ju inte vad det var över huvudtaget. Jag var mest sur på att jag inte kunde anmäla på vanligt vis. Först registrerar man sig och sedan gör man en liten sida om sin hund eller två sidor om man tävlar med två hundar och därefter är det fritt fram att anmäla och man kan betala med kort. Om man betalar med kort behöver man inte betala hos varje arrangör, utan i en klumpsumma. Man kan ju använda ett bensinkort om man inte vill använda sitt bankkort.

     Alla tävlingar för 2012 ligger redan ute på SBK-tävling snyggt och prydigt i varsin låda under fliken Tävling. När man väl lyckats anmäla en tävling är startlistan synlig för alla, så man ser hela tiden vilka som anmält sig och varje hund är klickbar, så man kan se vad det är för jycke samt hundens resultat. Och sist men inte minst så kommer resultaten ut meddetsamma och inte en månad senare som det är ibland. Facebook går väl förmodligen snabbare, men... Adresen till SBK-Tävling är http://sbktavling.se//

     Nog om SBK. I vilket fall som helst så gjorde både Maggan och Helena fina tävlingar igår, så nu är även de uppflyttade till Fortättningsklass. GRATTIS!Toppenbra, för då är vi i samma klass. Daffy och jag har ju även tittat lite på Avancerad klass för där ska hunden gå en del på "fel sida". Inte helt lätt för en gammal lydnadshund. Men, precis som jag misstänkte så tycker Daffy det är superkul, lite för roligt t.o.m Det blir väldigt mycket bus. Han vet inte själv om att han är 8,5 år.

     Det blev ingen Rallylydnadtävling i Karlstad, men däremot så blir det ett Working Test om några veckor, också i Karlstad. Hösten är här och det känns som om man vill gå i ide. Vi hörs!

Av Lena - 2 oktober 2011 17:19

    

Idag har det varit invigning av Kristinehamns Hundcenter och vi var med och visade lite rallylydnad vilket inte var någon höjdare. Det var massor med folk och hundar och SPEGLAR på ena väggen och eftersom Daffy tycker att han är så snygg så ville han ju titta in i spegelväggen i stället för att titta på mig. På eftermiddagen gick det bättre, men då hoppade han upp på Helena i stället och skulle hälsa på en hund. Han har lite svårt att bli vuxen den grabben! Men han är bäst i alla fall!

     Hundcentrat har en inomhuslokal med konstgräs som man kan hyra för en billig penning. Det är inte så stort, men det går att träna mycket där i alla fall. Härligt om det blir en massa snö i vinter igen! Varmt och gott är det också.

 Lilla söta Svea

     I torsdags var Madde, Svea och Nilla här och det var apportering som stod på programmet. Vi var vid Bjurtjärnsvägen eftersom det är å bra att stå på varsin sida vattnet och kasta markeringarna där. Det blev en genomkörare av det mesta: vattenmarkeringar, landmarkeringar, närsök, vanligt sök och linjetag både på land och vatten. Det gick nog ganska bra för Daffy. Han älskar ju verkligen det här med apportering. Madde kör mest med lilla Nilla och Svea får ta hand om lydnaden. Men Svea var givetvi med och apporterade hon ockå, liksom Dino förstås. Är man uppväxt med en Retriever så är man! Vi hörs!

Av Lena - 26 september 2011 18:14

Solrosor är bland de roligaste blommor jag vet. Vi lyckades få till några bjässar i stugan som tyvärr inte började blomma förrän vi flyttade in till stan igen. Visst är de härliga!  

Hösten är ju alltid något visst, fast i år har den väl inte varit så fin som den kan vara. Har regnat och blåst lite väl mycket på sista tiden. Men än så länge är det hyfsat ljust på kvällarna i alla fall. Har tagit några turer med husbilen i september också. Lördag-söndag var vi nere i Sjötorp och där var det heldött förutom på husbilsfronten förstås.

     Camilla har åkt till dingosarnas och kelpisarnas land, d.v.s Australien på 3 månader. Hon hälsar på en kompis där och har med sig en distanskurs från universitetet. Vad det är fantastiskt med Skype! Inga problem att hålla kontakten inte.

     Hundarna mår bara bra. Vi tränar fortfarande några gånger i veckan. Eventuellt blir det en inofficiell rallylydnad för Daffy i oktober och ett Working Test i november. För Dino del blir det ingen mer tävling i år. Brukseliten har vi lagt på i för tillfället, men däremot tränar vi lite för Lydnadstrean. För övrigt springer de som galningar i skogen och går tråkiga koppelpromenader runt kvarteret.

    Har dömt tre tävlingar (1 lydnad o 2 bruks)i september vilket alltid är skojigt. På bilden nedan har vi ett nytillskott i bekantskapskretsen, nämligen Gunillas efterlängtade lilla Diwa, en  Berger des Pyrénées ā face race. Har någon sett en sötare 10-veckorsvalp?

 

Av Lena - 5 september 2011 20:31

Glömde att gratta två duktiga Daffybarn. Funny, Tomthult's Dione, har varit i farten igen med matte Karoline. De har blivit uppflyttade till Högre sök efter två kanontävlingar. Funny och Karoline tävlar ju även spår och elitlydnad. GRATTIS!

     Mitt andra grattis går till Tarzan, Vassruggens Umber Lagman som med sin matte fixat ett LP1.  GRATTIS!

     Jag fick i alla fall föra över filmen till You Tube för att få in den på hemsidan som inte har så sofistikerade tekniska möjligheter. Här är adressen så man kan få större bild också.  http://www.youtube.com/watch?v=O48j_nfD34c

Av Lena - 4 september 2011 17:33

Här kommer vårt andra rallyrace från i lördags med rörliga bilder. Tack Helena som filmade md mobilen. Hoppas det fungerar utan att jag gick omvägen över You Tube.

     Det ser väl mest ut som vi är ute på en koppelpromenad, men riktigt så enkelt är det inte. Det är lite trixiga svängar etc. och det är jätteviktigt att jag gör rätt. Nu kan jag härleda 6p från Linköping där jag gjorde fel och det kan ju tyckas vara lite onödigt. I nästa klass slipper vi i alla fall kopplet vilket blir skönt, för det är ju mest ivägen. Man får ju inte använda det i alla fall. Våra avdrag på filmen nedan är ett snett ställande och att han går på fel sida om en kon.


     Ytterligare en helg är avklarad och i lördags var jag och dömde lydnad i Munkfors. Tyvärr var det bara 9 ekipage så det var snabbt avklarat. Det blir fler dömningar under september. Vi hörs!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se