Senaste inläggen

Av Lena - 28 augusti 2011 07:04

RLDN är en ny titel som inte så många känner till. Det betyder Rallylydnad nybörjare och den kan man ansöka om efter tre kvalificerande resultat i nybörjarklass och efterom jag är lite titelgalen så ska jag givetvis jävlas med SKK och göra detta.

     Igår var vi och tävlade i Karlstad och även där var det dubbeltävling och det slutade med 95 och 96 poäng för oss viltket innebar att vi vann den ena tävlingen och kom tvåa i den andra. Det var c:a 35 startande i varje tävling. Duktig Daffeputt! Jag var otroligt nöjd med honom. Han nosade och levde rövare när han var "fri", men så fort vi skulle värma upp så hade han bara ögon för mig. Han var med mig till 100% på tävlingarna. Han hade avrag för snett ställande och att han gick på fel sida av en kon. Min underbara 8,5-åring!

     Grattis till Maggan och Isa samt Helena och Ester, mina träningkompisar som också var med och tävlade! De fick båda två kvalificerande resultat och Maggan och jag delade t.o.m på andraplatsen på bana B med 96p.

     Nu är vi alltså uppflyttade till fortsättningsklass och de nya momenten har vi redan tränat en del på, men det blir nog ingen mer tävling i höst för de ligger alla så långt bort. Det är så tråkigt att åka långt så vi väntar nog till våren. Men här kan det behövas många tävlingar eftersom LÖPTIKAR får vara med och de behöver inte alls gå sist. I nybörjarklass ska de gå sist och vilka tävlar på samma plan efter? Jo, de högre klasserna. Varför ska inte hanar och tikar tävla på samma villkor? Hur dum i huvudet får man egentligen vara? Vill vi inte ha valpar i framtiden? Ska inte hanar bry sig om löptikar? Man råder inte över instinkterna.


Maggan och Isa i frontmomentet md steg.  

  

Helena och Ester. Den hann precis gå färdigt innan ett riktigt, långvarigt åskoväder med ihållande regn bröt ut.

ANNONS
Av Lena - 7 augusti 2011 18:19

  

Nu har vi äntligen varit iväg på de två första officiella rallylydnadstävlingarna i nybörjarklass och Daffy klarade båda med godkänt resultat. Han hade 84p på den första och 87p på den andra. Max är 100p och man ska ha 70p för att bli godkänd. Man ska ha tre godkända tävlingar för att bli uppflyttad till fortsättningsklass. So far so good!

    Vi åkte med husbilen i fredags kväll till Linköping och det var Linköpings Hundungdom som arrangerade tävlingen med över hundra starter och två domare. Det var alltså två nybörjartävlingar, så det fanns en orsak till att åka så långt. Bana A var jag väldigt nöjd med och trodde att vi skulle få högre poäng, men det är tydligen inte lätt att avgöra eftersom jag inte kan bedömningen. Bana B var jag däremot väldigt missnöjd med eftersom vi hade en störande hund och matte i ena änden av planen. De hade redan förstört för flera ekipage och det var jättespännande det som hände delvis dolt av en buske!!! Jag trodde inte Daffy brydde sig om sådant! Men vi tog oss i alla fall runt banan och fick högre poäng än på bana A. Så kan det gå!

     Vi var kvar i Linköping hela helgen och hälsade på bekanta och har nyss kommit hem. Om tre veckor är det rallytävling i Karlstad och då ska vi givetvis vara med. Det är ju lite bekvämare avstånd.

     I onsdags åkte jag med Madde och Nilla på apporteringsträning i Sunne och det var ju trevligt. Det är flera år sedan jag var med där senast. Daffy skötte sig inte exemplariskt för han har ju lite svårt att jobba i närheten av Goldentikar för de luktar ju så otroligt gott, men han fick ett riktigt träningspass i alla fall. Vi hörs!

ANNONS
Av Lena - 1 augusti 2011 08:21

  Några publikbilder från lördagens lydnadstävling.


Ransätershelgen är åter igen avklarad och som vanligt har det varit jobbigt, men trevligt. Denna gången var det tävlingar i  tre hela dagar fast jag var bara där fredag och lördag.

     Vi åkte dit i torsdags eftermiddag och jag hade grabbarna och deras hundvakter med mig (Camilla o Fredrik) och vi har bott i stuga. På torsdagen gjorde jag och Åke i ordning planen för fredagen. På fredagen dömde jag samtliga klasser (c:a 15 hundar) och gjorde i ordning planen för lördagen. På lördagen var jag tävlingsledare i elit (25 hundar) och där hade jag hand om sex moment däribland alla apporteringarna. Så ska jag vara ärlig hade jag nog inte orkat en dag till. Tyvärr orkade jag inte ens gå och shoppa på lördagen efter att ha sprungit runt på plan från 9 -15 utan lunchpaus. Det var stekhett ute och under ett par timmar hade vi inte ens något att dricka. Men, det är ju alltid roligt att se så många bra hundar och stämningen är på topp.

     Jag fick ju återigen träffa Daffys underbara dotter Funny med matte Karoline från Norge. De tävlar i Elit nu och är jätteduktiga, men tyvärr belv det någon nolla så det räckte inte till ett förstapris. Fick tyvärr ingen bild den här gången. Det var 5 Golden med på lördagen i Elit som också var landslagsuttagning. Ett extra grattis till Tina och Rosso (Kusin till Daffy) som placerade sig på 5:e plats totalt och som 2:a bästa svenska ekipage. I denna värme! Strongt jobbat!

     Två veckor kvar av friheten! Till helgen bär det av till Linköing och vår första officiella rallylydnadstävling. Det ären  dubbeltävlng, så man har chans att göra bort sig två gånger i stälet för en. Ha det bra!


P.S Daffy har blivit morfar till 10 st små guldklimpar. Mamma är Tomthults Dina i Sunne.

Av Lena - 25 juli 2011 08:32

Tack Madde för de underbara bilderna på min favoritpojke! Bilderna togs i onsdags då vi apporterade vid Mörktjärn vid Niklasdamm. Svea, Nilla och Daffy fick olika övningar: vatten markeringar, vattendirigering, sök, landmarkeringar samt landdirigering. Daffy jobbade på jättebra förutom att han tröttnade  lite på söket, men han har inte tränat på länge och det var en sådan där jobbig träskmark, så konditionen räckte nog helt enkelt inte till. Han har ju också haft semester. Dino fick ett uppletande i träsket som han fixade bra och givetvis fick han också hämta dummy i vattnet vilket inte är normalbeteende för en Kelpie, men är man uppväxt med en Retriever så är man.


      

Har nu lyckats anmäla till några rallylydnadstävlingar vilket inte var helt lätt. Man anmäler dem enligt det nya systemet som agilityn redan använder. Bruks och lydnad kommer nästa år. Jag ljuger nog inte om jag säger att jag höll på i tre timmar innan det blev klart (hoppas jag). Allt som kunde jävlades. Det sista var att mitt Visakort inte var verifierat så det gick inte att betala med det. Men jag lyckades fixa det också genom Internetbanken. Nästa gång blir det fömodligen betydligt lättare. Jag fick i alla fall dra på mun vid ett tillfälle när Daffy hade hamnat i "kundkorgen" när jag hade "köpt" tävlingarna. SBKs datasystem är ju inte direkt känt för att vara lättnavigerat.

     På torsdag bär det iväg till Ransäter igen för jag ska döma lydnaden på fredag och vara tävlingsledare på lördag. Det blev tyvärr inte alls så många hundar som de hade hoppats på. På fredagen blir det bara en ring, på lördagen tre och på söndagen en. De hade ju räknat med tre ringar varje dag. Om någon ska komma och titta så börjar det kl. 09.00 samtliga dagar. Vi hörs!

Av Lena - 16 juli 2011 14:24

Det börjar ta slut på semestern för denna gång, fast jag har ju fortfarande fyra veckor kvar. Vi är på Öland, vindarnas ö, vilket verkligen har visat sig. Just nu är det ganska lugnt, men annars har det blåst, blåst och blåst. Tack och lov att vi inte är på båtsemester! Annars har vädret varit skapligt även denna vecka förutom i torsdags då det regnade större delen av dagen. Det har ju blivit lite svarare vilket passar mig utmärkt.

     Vi startade i söndags och första turen gick till Motala-Vadstena. och i Vadstena fanns en nyanlagd, jättefin ställplats intill slottet. I måndags hamnade vi i Västervik efter ett upphåll i Ljungsbro och Cloettafabriken. Synd att man har så dålig karaktär bara..! I tisdags blev det ett besök hos Döderhultarn i Oskarshamn och natthamn blev Borgholms hamn. Alla hamnar på Öland har jättefina ställplatser för husbilar till en billig penning och där känns det tryggt att bo. Synd att det blåste så bara! Under onsdagen åkte vi norrut och stannade en stund vid Långe Erik på Ölands norra udde. Se bilden.

 

Den natten camperade vi i Böda hamn (några kilomerter från den "berömda" campingen).

     På torsdagen åkte vi söderut igen och passerade då för andra gången Lundegårds camping vid Köpingsvik där jag dömde Lydnads SM för tre år sedan. Vi stod på samma plats som i tisdags i Borgholm fast nu var det riktigt "skitväder" med regn och blåst så vi sparade slottet och Soliden till fredagen. Här är grabbarana på sightseeing vid Borgholms slottsruin. Vilka härliga dofter det fanns där må Ni tro!

 Igår åkte vi vidare till Eriksöre camping i Färjestaden och den var förhandsbokad eftersom Camilla och Fredrik skulle på en reggaefestival här i närheten. Vi är ju inga campingmänniskor, men här är det helt OK. De satsar på hundgäster här för det finns en uppbyggd agilitybana, en inhägnad rastgård och givetvis en hundbadplats. Det är ganska lugnt och stora ytor att röra sig på. Men i morgon bär det hemöver igen. Vi hörs!

Av Lena - 5 juli 2011 16:13

Är fortfarande ute på husbilssemester och vi har haft ganska fantastiskt väder och sett en hel del nya platser och sevärdheter. Har varit ute i ungefär två veckor, fast vi var hemma ett par timmar igår och laddade om, d.v.s plockade ur en del grejor och lade i nya.

     Vi har gjort Dalarna och nu har vi vänt söderut igen mot lite mer kända trakter, d.v.s Göta kanal och just nu ligger vi i Sjötorp. Grabbarna gillar det här med husbilsliv också för det blir ju mycket promenader och andra aktiviteter. Bad blir det varje dag eftersom Sverige är fullt av sjöar, tjärnar och andra vattendrag. Idag blev det en liten cykeltur utmed Göta kanal. Toppen tycker Daffy som då och då bara slänger sig åt sidan och ner i vattnet! Har även börjat med stavgång vilket ger en helt nu dimension åt promenaderna. Det är helt underbart att gå med fyra ben i  stället för två. Hundarnas koppel har jag runt magen om de inte är lösa förstås.

     Till helgen bär det av mot Öland fast först åker vi hem en sväng igen så vi blir ute nästa vecka också. Sedan börjar min "riktiga" semester då jag kan göra vad jag vill. Ha det bra!

    

Av Lena - 27 juni 2011 17:17

Vi klarade det grabbarna och jag, d.v.s att gå i mål i Mora! 

Är ute på vår första husbilssemester och som jag skrev tidigare så har vår färd gått till Dalarna, fast bara de 10 första milen var samma väg som till Sälen. Sedan kunde man njuta av nya upplevelser. Just nu befinner vi oss vid Orsa björnpark där vi ska göra ett besök i morgon, givetvis utan hundar. Idag har vi varit i Mora, bland annat på Vasaloppsmuseet och förra natten tillbringade vi i en liten båthamn, Vinäs, strax före Mora. Det är sådana ställen vi gillar. Se bilden!

  

Vi åkte hemifrån i onsdags eftermiddag efter att jag blivit frisläppt på 7-8 veckors sommarlov. Alltid samma härliga känsla! Vi åkte till ett fiskecamp strax norr om Grangärde där vi har varit tillsammans med Lena och Ingvar på Wood and Water hela helgen. Lena och jag har tränat hundar och "gubbarna" har fiskat. Ett otroligt fint ställe med fantastisk skog och vatten. Tyvärr kunde vi inte apportera i fiskevattnen! Men det fanns andra badmöjligheter och vädret var ju inte heller det bästa, så badet kom tyvärr uppifrån vare sig man ville eller ej. Här nedan ser vi alla hundarna utom Ollie som var med husse och fiskade.

 

Av Lena - 19 juni 2011 07:43

Igår gjorde vi äntligen debut i Rallylydnad och det här var ju sista chansen innan det blir en officiell gren 1 juli i år. Det var tvä olika tävlingar och på den första hade Daffy 88p och på den andra 94p. Maxpoängen är alltid 100p och för att få godkänt ska man ha minst 70p, så jag är ju supernöjd! Rallyt var en del av ett storarrangemang som Karlstad ordnade (utställning och lydnad också) så gissa om det var en stökig miljö, men jättebra som träning.

     I första tävlingen fick Daffy 8p avdrag för nosning, vilket ju är hans svaghet. Men i den andra tävlingen fick han inget nosavdrag (man utgår alltid från 100p o gör avdrag därifrån). Då gick jag och pratade med honom hela tiden och då blir hand så glad och fokuserad på mig att han glömmer dofterna. Där fick vi i stället avdrag för plogning vilket han gör när han är så på hugget, men det gör inget. Slutkommentaren på ena protokollet var: "Hunden är jätteglad! Matte kan visa lite mer". Så nu känns det som vi kan anmäla till officiella tävlingar längre fram. Tyvärr är de flesta tävlingarna söderut i landet så det kan bli en del att åka. Man måste ha tre godkända resultat för att bli uppflyttad till nästa klass och de här två räknas tyvärr inte. Det finns fyra klasser: Nybörjarklass, Fortsättningsklass, Avancerad klass och Mästarklass.

     I tordags och fredags var det återigen dags för min favoritlåt, d.v.s "Den blomstertid...", men vi lärare får fortsätta några dagar till så vi blir ännu visare. Sedan är det dags för vår semester som i år går med husbil. Vi kommer att börja med Dalarna och fira midsommar där. Det kommer säkert någon rapport därifrån också. Vi hörs!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se